16 x voordelen van thuisblijven in de vakantie

Zelf gaan wij dit jaar niet op vakantie (daarover schreef ik ook een artikel voor JAN Magazine). En ik moet zeggen, nadat ik oorspronkelijk even aan het idee moest wennen, ben ik er nu eigenlijk heel blij mee. Het heeft namelijk ook wel diverse voordelen…

1. Je hoeft niks voor te bereiden

Vakantiestress! Hebben we het hotel of de camping al geboekt? Hoe zit het met onze reisverzekering? Zijn alle paspoorten nog geldig? Moet de auto nog een beurt? Moeten we onderweg ergens overnachten en waar dan? Daar hoef je allemaal níet over na te denken.

2. Je hoeft niet in te pakken

Heerlijk toch? Je bent geen seconde kwijt aan inpakken, geen gefoeter van ‘waar zijn de haringen van de tent’ of ‘Waarom hebben we nou geen citronellakaarsjes gekocht’.

3. Je hoeft ook niet uit te pakken

Nope.

4. Je bent niet 13 uur onderweg

Amen for that.

5. Geen gekrijs op de achterbank

Veel ouders met meer dan één kind zullen het herkennen (met één kind hoor je voornamelijk ‘Ik vervééééél me, zijn we er bijna?’): ‘Je zit op mijn plek!’ ‘Ik wil dat boek nu lezen!’ ‘Nee, we hebben al veel te lang naar jouw muziek geluisterd, nu de mijne!’ Vervolgens een doffe klap en dan gekrijs. Als je thuis blijft, stuur je ze gewoon naar hun kamer.

6. Je kunt niks vergeten

Dat ene boek, je favoriete slippers, een lekker vest voor als het buiten koud wordt… je loopt gewoon even naar binnen en duikt je kast in. Klaar.

7. In de supermarkt kun je alles meteen vinden

Heerlijk, die Franse of Spaanse of Portugese supermarkten, maar het fijne aan je eigen supermarkt is dan weer dat je alles meteen weet te staan en dat ze gewoon je favoriete kaas hebben.

8. De ‘lokale keuken’ bepaal je zelf

Ja toch, de ene dag eet je Vietnamees, de andere dag Frans, kan allemaal.

9. Je slaapt in je eigen bed

Niks zo fijn als je eigen bed.

10. Je mist je huisdieren niet

Als je ze hebt, kun je die lieverds enorm missen. Maar hé, nu heb je ze gewoon bij je.

11. Je hebt nooit te weinig boeken

Dit is misschien nogal een persoonlijke, maar ik lees zo’n twaalf boeken (minimaal) per vakantie. Liefst papier. Dus ja, dan ben je wel een koffer verder. Gelukkig heb ik thuis gewoon mijn boekenkast.

12. Je kunt alles vinden

Want alles staat gewoon op zijn vaste plek, zoals altijd.

13. Het is waarschijnlijk hartstikke rustig

Want best veel mensen zijn alsnog op vakantie, of naar het buitenland, of naar een andere plek in Nederland.

14. Je spaart geld uit

Het geld dat je dit jaar niet uitgeeft aan vakantie, kun je sparen, is toch weer best een bedrag dat je uitspaart.

15. Je hoeft na de vakantie niet alles weer in te pakken…

Zucht, altijd zo’n gedoe… Heb je niks laten liggen? Want je zult altijd zien dat een van de kinderen de favoriete knuffel kwijt is op vakantie en je nog urenlang onder vakantiebedden zit te zoeken totdat je hem achter een waterkokertje vindt.

16. …Of weer uit te pakken

En te wassen, alles in kasten te doen, enzovoort… Daar ben je meestal de eerste week na de vakantie nog mee bezig.

Voor een adequate behandeling van stress – helpt bij burn out herstel, doe je de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie. In 7 weken ontdek je wat je kunt doen om stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek. Meer informatie vind je HIER.

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van het succesvolle boek ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant). 

LEES OOK: HEB JIJ LAST VAN VAKANTIE FOMO? ZO PAK JE DAT AAN…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *