BOEKEN

STRESSED OUT geeft verschillende boeken uit, die allemaal te maken hebben met stress, balans en innerlijke rust.

VIKTOR EN HET VUUR

Sarah schreef met Viktor en het vuur het allereerste kinderboek dat heel simpel en op een voor kinderen toegankelijke manier uitlegt wat stress is, hoe een burn out eruit ziet en hoe je, ook als kind, balans in je leven kunt leren houden. Een leidraad om de burn out van mama of papa, maar ook stress en balans in het algemeen te bespreken.

Het is een sprookje waarin burn out, stress en balans in kindertaal worden uitgelegd. Sarah Van Wolputte, moeder van drie kinderen, kreeg zelf een burn out. Maar hoe leg je dat uit aan je kinderen? Er was niets op dat gebied.

Lees hier meer over Viktor en het vuur

Bestel het boek hier

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

In deze tijden waarin we massaal omvallen met een burn out, mogen we de kinderen niet vergeten.

Waarom is mama toch zo vaak moe, boos of verdrietig? Juultje en haar broers Billie en Charlie begrijpen er niks van. En dan, opeens, is er Viktor, een gek sprookjesachtig mannetje, dat vertelt over zijn huisje zonder dak, een wilde rivier en vuurtjes bouwen.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.' - Dirk De Wachter

NIETS, HET BOEK

Yolo, Facebook, Instagram… In deze tijden waarop alles kan en we alles lijken te moeten delen op social media, zijn we met zijn allen steeds meer op zoek naar innerlijke rust. Wat als die rust al die tijd eigenlijk al voor het oprapen ligt, maar wij het niet meer zien?

Maaike Helmer zocht zoals iedereen in deze drukke doorgedraaide maatschappij naar meer kalmte in hoofd en lijf. En dat ging met (hard) vallen en opstaan. In ‘NIETS’ laat ze zien hoe een pestverleden, een internationale modellencarrière, een coma, een journalistieke loopbaan en een burn out haar bijna kapotmaakten. Uiteindelijk brachten ze haar bij een oude Japanse filosofie. Een wonderlijk simpel inzicht, dat haar nu dagelijks meer rust geeft dan ze ooit had kunnen vermoeden. Dit boek gaat over meer ‘niets’ in tijden van ‘alles’. Lees hier meer over het boek, en lees hier de eerste pagina’s. NIETS verscheen o.a. in ELLE, JAN, Trouw, Koffietijd, Flow, en wordt ‘De nieuwe ‘Eten, bidden, beminnen’ genoemd.

Lees hier meer over NIETS.

Bestel het boek hier.

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist