Over Maaike Helmer

Over Maaike Helmer

De founder van STRESSED OUT ben ik, Maaike Helmer. Zelf kreeg ik tien jaar geleden een burn out. In die tijd voelde ik me ontzettend alleen en onbegrepen. Ik had veel behoefte aan een plek waar ik met al mijn vragen terecht kon. Maar dat bestond niet. Daarom besloot ik zo’n platform zelf te bouwen.

Mijn achtergrond

Ik heb jaren gewerkt als allround journalist, copywriter en conceptontwikkelaar. Ik schrijf nog steeds regelmatig in landelijke media over de onderwerpen stress, balans en innerlijke rust. Tien jaar geleden ontwikkelde ik een burn out, toen ik bij het tijdschrift Yes werkte. Een combinatie van de start van de economische crisis (minder vaste contracten), de bedrukte redactiesfeer (doordat het slecht ging met het blad) en niet te vergeten mijn eigen persoonlijke struggles (een pestverleden en lage eigenwaarde), zorgden ervoor dat ik mezelf over de rand duwde. Recht de burn out in.

De start van stressedout.nl

In de jaren na mijn burn out ben ik me enorm gaan verdiepen in stress, burn out, balans en het verkrijgen van meer innerlijke rust. Toen ik me realiseerde dat mijn inzichten anderen konden helpen, en dat er zo veel te weten is over deze onderwerpen, besloot ik stressedout.nl op te richten: jouw plek voor meer rust (lees hier over onze missie). Inmiddels is STRESSED OUT niet alleen een online magazine, maar ook een uitgever. Zelf schrijf ik natuurlijk ook regelmatig voor stressedout.nl. Daarnaast schrijf ik zoals ik hierboven ook schreef ook nog vaak voor landelijke media over stress, balans en innerlijke rust en ik spreek er professioneel over bij o.a. bedrijven (voor de mogelijkheden, neem contact op via de contactpagina). Door anderen word ik weleens ‘een combinatie tussen Arianna Huffington en Brené Brown’ genoemd. 🙂

Boek

Eind 2018 verscheen bij uitgeverij STRESSED OUT mijn boek ‘NIETS, een zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’, dat meteen veel landelijke media aandacht kreeg in o.a. Flow, Koffietijd, JAN, Elle, Flair en De Telegraaf. Het werd ‘de innerlijke rust roman’ gedoopt. Nog regelmatig haalt het de landelijke media en elke dag ontvang ik berichten van mensen die veel hadden aan de inzichten uit het boek.

Podcast

Sinds november 2019 heeft STRESSED OUT ook een eigen podcast, ‘STRESSED OUT, de podcast’. In de podcast worden diverse onderwerpen op het gebied van stress, balans en innerlijke rust behandeld. Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren, zowel op de site zelf als via kanalen als Spotify, e.a..

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist