5 x feestdagen hacks met weinig moeite, groots effect

Feestdagenhacks zijn fijn! Sommige dingen kunnen namelijk makkelijker, relaxter of minder stressvol. Daarom hier een lijstje met 5 x feestdagen hacks you didn’t know you needed.

1. Sla het hele jaar cadeautjes in

Ja, aan deze tip heb je nu natuurlijk niet heel veel. Maar voor volgend jaar wél. Als je hét cadeautje voor je moeder, zus of beste vriendin ziet voor de kerstdagen, maar het is nog maar half juli, koop het dan gewoon. Het geeft namelijk veel rust om alvast cadeautjes in huis te hebben voor de feestdagen. Ik doe dit nu al jaren en ik kan je vertellen: het scheelt zó veel last minute gedoe!

2. Maak een to do list en werk je weg terug

Aaaargh! Raak jij ook het overzicht kwijt voor bijvoorbeeld het kerstdiner? Maak een to do list, maar werk je weg terúg in plaats van vooruit. Dus bijvoorbeeld: jij maakt de kerstpudding. Hoe ziet die er aan het einde uit? Wanneer moet je hem maken, wat heb je daarvoor nodig, waar moet je dat halen, wanneer moet je dat in huis hebben?

3. Duur? Bedenk creatieve oplossingen

De feestdagen worden door veel mensen ervaren als duur. Maar dat hóeft niet zo te zijn. Als je creatief bent, kun je ze zo goedkoop maken als je wilt. Tijdens mijn studententijd bijvoorbeeld, bespaarde ik op pakpapier, door kranten te gebruiken om cadeaus te verpakken. Hartstikke creatief. En als je wat tijd vrijmaakt, beloof ik je dat je waanzinnig geweldige cadeaus kunt vinden bij de lokale kringloopwinkel, zodat dat ene boek waar je vader al tijden naar op zoek is.

4. Maak een chill lijst

Geen zin in in een rondje zitten met zijn allen? Bedenk dingen die jullie kunnen doen die jullie chill vinden. Zo ken ik gezinnen met een heel spelletjes arsenaal dat wordt ingezet tijdens de feestdagen. Je kunt bijvoorbeeld ook een gezellige playlist opzetten, met nummers waarvan je wéét dat die iets betekenen voor mensen in je gezelschap – puur jeugdsentiment bijvoorbeeld. En tot slot: je kunt ook een familiefilm opzetten. Zo kan die ene vermoeide opa even zijn ogen dicht doen, kunnen de kinderen zich vergapen en drink jij lekker een drankje.

5. Ga zeker weten even naar buiten

De hele tijd samen binnen zitten kan gezellig zijn, maar kan er ook voor zorgen dat je misschien iets te veel bij elkaar op de lip zit of jezelf of elkaar gaat vervelen. Een supersimpele en handige oplossing daarvoor: maak een winterwandeling. Wandelen werkt bewezen stressverlagend, je maakt al lopende je hoofd leeg en grappig detail: diepe gesprekken komen vaak ook makkelijker tot stand tijdens wandelen, omdat we het makkelijker vinden om te praten over de grote dingen des levens als we elkaar niet aankijken, maar om ons heen kunnen kijken tijdens het wandelen. Bonus: van buiten wandelen word je moe, dus zit je lekker relaxed aan de kerstdis.

LEES OOK: EEN VOORSTEL: WAAROM DOEN WE DE FEESTDAGEN NIET LEKKER IN PYJAMA?

Help stressedout.nl en doneer nu!

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer, doneer, daarmee laat je je waardering zien.

Doneer nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *