‘Ik wens je een… nieuwjaar’

Vorig jaar kwam er een gedicht voorbij dat toch zo mooi is, dat ik denk dat we het het hele jaar moeten herhalen. Als mantra. Simpelweg omdat elk woord erin zo wáár is.

Het gedicht zegt eigenlijk precies waar we met STRESSED OUT voor staan en wat we uitdragen. Het is ook oké om eens niet oké te zijn, je bent goed zoals je bent, altijd. Je mág je klote voelen als dingen rot zijn. Het gedicht ‘Ik wens je een… nieuwjaar!’ is van lees_mij (die trouwens ook gewoon bij ons in het colofon staat, met haar toestemming mogen we haar prachtige werk delen op onze socials).

‘Ik wens je een… nieuwjaar!
Je zoekt vast naar het woord
‘gelukkig’, maar dat staat er niet
Ik ben niet van dat soort
Ik gun je namelijk vooral
dat je zijn mag wat je bent
en dat je alles voelen mag
gewoon op elk moment
En dat je niet per se altijd
gelukkig hoeft te zijn
want niet alles in het leven
is nu eenmaal altijd fijn
Wat leggen we de lat toch hoog
voor onszelf en elkaar
Daarom leg ik hem laag voor jou
en wens je een nieuwjaar’

Laten we het leven accepteren, zoals het is. Lief zijn voor onszelf en elkaar. Laten we delen wat misgaat, en luisteren naar elkaar. Kwetsbaar durven zijn. Leven zoals het leven is; met toppen en dalen, met weerstand en wind mee, met verschrikkelijke dingen en ook grote en kleine mooie dingen. Ook wij wensen jou een… nieuwjaar.

LEES OOK: WAAROM WE ALS MENSHEID EEN SNELLE OPLOSSING WILLEN VOOR STRESS, MAAR DIE NIET KRIJGEN…

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van het succesvolle boek NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant).

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van STRESSED OUT, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Help stressedout.nl en doneer nu!

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer, doneer, daarmee laat je je waardering zien.

Doneer nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *