7 x spannende podcasts om vandaag nog te gaan luisteren

Ik ben gek op podcasts. Natuurlijk heb ik er zelf één: ‘STRESSED OUT, de podcast‘, die (ook al maak ik er nu tijdelijk geen) goed wordt beluisterd, en die gaat over stress, balans, burn out en innerlijke rust. 

Omdat ik al voortdurend bezig ben met persoonlijke ontwikkeling, luister ik ter ontspanning qua podcasts vaak juist naar spannende real life verhalen. De Kasteelmoord is natuurlijk een klassieker, maar ik vond ook nog wat minder bekende, die zéker het luisteren waard zijn. Ik ben ook benieuwd of jullie nog tips hebben, hier zijn de mijne!

1. El Tarangu

De Vlaamse wielrenner Lucien van Impe krijgt in 2003 een bizar telefoontje: José Manuel Fuente, zijn oud-rivaal, wil met hem afspreken. Hij zou in België zijn. Alleen: Fuente is al zeven jaar dood. Van Impe gaat toch in op de uitnodiging… Lééft José Manuel Fuente dan tóch?

2. Fake Heiress

Dit is het waargebeurde verhaal van een dame die zich beter voordoet dan ze is. Ze heet Anna Sorokin en ze blaast dingen nogal op. En niet zo’n beetje, nee, heel erg. Ze claimt zelfs Anna Delvey te heten en af te stammen van een zeer rijk Duits geslacht, waarmee ze goede sier probeert te maken, om funding voor een internationaal kunstproject (een soort artist’s residence) los te krijgen. Helaas: al is de leugen nog zo snel… De waarheid achterhaalt haar natuurlijk, it always does. Naar verluidt heeft Netflix de rechten al opgekocht.

3. De Showbizzmoord

Boeiend verhaal over een showbizz moord, die begin jaren 80 van de vorige eeuw werd gepleegd op platenproducer Bart van der Laar. Lammert de Bruin (EenVandaag) en Babs Assink (o.a. NOS) duiken diep de materie in en komen terecht in de wereld van, je raadt het al, de Nederlandse showbizz, die meer drugs, prostitutie en schaduwkanten kent dan je verwacht.

VERDER LEZEN: DIT ZIJN DE MEEST RELAXTE REALITY SERIES VOOR MET EEN DEKENTJE OP DE BANK…

4. Bob

Elisa (84) kan alleen nog maar praten over Bob. Bob is een oude jeugdliefde, en volgens het verhaal had zij een kindje dat ze onverwacht van hem kreeg aan het klooster moeten afstaan. Niemand komt het verhaal bekend voor. Dus… is dat wel zo? Is Elisa dement? In de war? Of vertelt ze na al die jaren een geheim dat ze al die tijd heeft weggestopt?

5. Reply All

Reply All is geen serie met een chronologisch verhaal, maar bestaat uit een aantal technerds die internetmysteries oplossen. Lezers kunnen vragen insturen en de presentatoren stoppen niet voor ze alles hebben uitgezocht. Ontelbaar veel afleveringen. Absoluut verslavend.

6. De Laatste Dans

Zanger en presentator Frans Pollux is bekend van zijn nummer ‘De laatste dans’. Hij komt met enige regelmaat in een café, waarvan de uitbaatster hem vertelt dat ze het nummer niet meer kan hóren. En niet omdat ze het te vaak heeft moeten horen, maar omdat het haar doet denken aan een vriend die in haar café, zijn stamkroeg, afscheid nam van al zijn kroegvrienden, omdat hij zei te gaan sterven. Maar… is hij wel dood? En zo nee: hoe zit dat?

7. Missing Richard Simmons

Richard Simmons was in de jaren 80 hét gezicht van de aerobics cultuur in Amerika. Hij was regelmatig te gast in alle landelijke talkshows, had ook zijn eigen programma én diverse sportscholen. Zei je aearobics, dan zei je Simmons. Simmons stond bekend als een zéér extravert persoon, ronduit hysterisch, volgens sommigen. En toen, opeens, verdween hij. Is hij depressief? Er gaan ook verhalen dat hij wordt gegijzeld door zijn huishoudster. Of zit het anders? Een vriend uit zijn verleden gaat op onderzoek uit.

Tips voor Spannende Real Life podcasts? Laat ze hieronder achter! En… hier vind je natuurlijk alle ‘STRESSED OUT, de podcast’ podcasts. Geen real life spannende verhalen (nou ja, met uitzondering van mijn boek NIETS dat weleens aan de orde komt;-)), wel inzichten op het gebied van stress, burn out, balans en innerlijke rust. 😉 Aanstaande vrijdag een podcast over: waarom zijn quick fixes voor stress (zoals beloftes om in een maand uit je burn out te komen) zo gevaarlijk?

LEES OOK: DEZE FEELGOOD FILMS GEVEN JE ECHT EEN GOED GEVOEL VANDAAG!

Maaike Helmer is is als stress-expert bekend van o.a. Koffietijd en Jan Magazine. Ze is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant). In dit boek komt digitale gezondheid ook uitgebreid aan de orde. 

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *