5 x heerlijke reality series voor met een dekentje op de bank

Soms is er niks fijner dan gewoon met een niks aan de hand reality serie op de bank te hangen. Daarom: een aantal favorieten van dit moment. Oh, en voel je alsjeblieft geroepen om met meer series te komen, graag zelfs! Je kunt ze onderin achterlaten in de reactie sectie.

1. The Real Housewives of New York City

Wat mij betreft de moeder aller realityseries (oké, The Real World, The Hills en The City van MTV waren écht de moeders aller realityseries, maar deze serie is echt een classic).Deze series gaat over een stel vrouwen in New York, die voornamelijk bezig zijn met status, intriges (ten opzichte van elkaar) en geroddel. En dat 12 seizoenen lang. Heerlijk om naar te kijken, want feitelijk gebeurt er bijzonder weinig. Elke aflevering is er wel weer iemand boos op iemand anders, valt er iemand dronken in een struik of flikt iemand een achterbakse streek. Heerlijk. Overigens zijn er tál van The Real Housewives of…, maar deze is onbetwist de meest vermakelijke.

Te zien bij: Hayu (seizoen 1 tm 12) en sinds kort ook bij Netflix (seizoen 1 en 2).

 

2. Selling sunset

Als je van mooie (superdeluxe) huizen én drama houdt, is dit je serie. Ik kijk het sinds kort en ben eraan verslingerd. Elke aflevering komen er wel een paar panden voorbij waar je mond van openvalt en ondertussen wordt er verloofd, geroddeld, ge-elleboogd en gekonkeld. Smullen.

Te zien bij: Netflix

3. The Circle

Deze serie (te zien in een Amerikaanse, Braziliaanse en Franse versie), is ge-wel-dig. In een groot appartementencomplex worden diverse mensen gezet, die elkaar níet kunnen zien en alleen via een soort messenger systeem kunnen communiceren. Ze kunnen zich dus óók als een ander voordoen. Het idee is een populariteitswedstrijd. Wie is het meest populair bij de andere bewoners uit het complex? En is die persoon wel écht wie hij of zij zegt te zijn? Buitengewoon slim bedacht, want is tegelijkertijd een kritiek op social media en een pleidooi voor dat eerlijk uiteindelijk toch het langst duurt.

4. Encore

Als fervent hater van musicals dacht ik dat dit me totaal niet zou kunnen bekoren. Ik heb nog steeds niks met musicals, maar deze serie is werkelijk hartverwarmend. Volwassenen worden teruggebracht naar hun middelbare school… omdat ze opnieuw hun high school musical gaan opvoeren. Ondertussen zie je hoe het hen in de tussentijd hun levens zijn gelopen en is er altijd een typische ‘en het kwam allemaal weer goed’ vibe die Disney zo eigen is. Dit is er echt één als je je rot voelt en even een fijne vibe kunt gebruiken.

 

LEES OOK: ONTSPANNENDE SERIES EN FILMS? HIER VIND JE EEN FIJN LIJSTJE, DOOR JULLIE ZELF SAMENGESTELD!

5. Love is blind

Eerlijk is eerlijk, zelf heb ik hem nog niet gezien. Maar ik heb hier nu zo ontzettend veel mensen over gehoord, dat ik hem wel MOET gaan kijken: Love is blind. Het gegeven is dat mensen níet in real life kennen maar alleen via een online systeem (denk The Circle), maar wel met elkaar zullen gaan trouwen.

Welke reality serie mist nog op dit lijstje? Ik hoor het héél graag, want ik ben op zoek naar nieuwe! Laat het hieronder achter in de reacties of op één van de social kanalen.

LEES MEER: DEZE FEELGOOD FILMS GEVEN JE EEN FIJN GEVOEL!

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van het succesvolle boek ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant). Binnenkort volgen Online Masterclasses om zelf meer innerlijke rust in je leven te krijgen. Schrijf je in voor de Minder Stress Mail, dan houden we je op de hoogte.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *