Effectief omgaan met stress

Huidige status
Niet aangemeld
Prijs
€ 119

Inhoud van de Online Masterclass

Module 1: Inzicht in de rol van stress in jouw lichaam

In Module 1 leer je over het effect van stress op ons lichaam en brein. Je krijgt inzicht in jouw stresssignalen en gaat een stressdagboek bijhouden.

Module 2: Copingstijlen – Hoe ga jij om met tegenslagen?

In deze Module krijg je uitleg over 7 verschillende copingstijlen. Je ontdekt wat jouw automatische reactie op tegenslagen is en gaat oefenen met het ontwikkelen van jouw copingstijlen. Je gaat ontdekken wat het effect is van deze copingstijlen op stress.

Module 3: Prioriteiten en grenzen

Door middel van verschillende praktische oefeningen ga je ontdekken hoe goed jij voor jezelf opkomt, waar jouw prioriteiten liggen en hoe je grenzen beter kunt aanvoelen. Je ontvangt daarnaast tips om op een prettige manier ‘nee’ te leren zeggen.

Module 4: Rust creëren door prikkels te verminderen

In Module 4 krijg je uitleg over verschillende soorten prikkels en over prikkelverwerking. We behandelen tips & tricks voor het verminderen van prikkels. Daarnaast ga je aan de slag om zelf actief prikkels te verminderen gedurende de dag.

Module 5: Leren ontspannen

Een praktische Module vol heerlijke ontspanningsoefeningen! Je gaat experimenteren met het ontspannen van je ademhaling, spieren en mindset. Ook geven we tips die je kunt inzetten als je toch nog overprikkeld raakt.

Module 6: Gezonde levensstijl 1: Mindful eten

Een gezonde leefstijl helpt je om stress te voorkomen en er sneller van te herstellen. Je ontdekt wat de wetenschappelijke relatie is tussen voeding en stress. In Module 6 ga je daarnaast oefenen met mindful eten.

Module 7: Gezonde levensstijl 2: Bewegen en slapen

In de laatste Module ga je aan de slag om van dagelijks bewegen een gewoonte te maken en analyseer je jouw slaappatroon. Je ontvangt effectieve slaaptips om jouw slaapgewoonten te verbeteren en daarmee je stresslevels te verlagen.

Over de expert

 

Roos Vader is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en Positief psycholoog.

Naast haar werkzaamheden als psycholoog schrijft Roos artikelen en ontwikkelt ze trainingen rondom persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vanuit haar kennis uit de psychologie, wetenschap en haar eigen ervaring met burn out, coacht ze anderen om een gezonde balans te vinden. Daarbij gebruikt ze, naast feitenkennis, graag praktische oefeningen om je te inspireren bezig te zijn met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.

Reacties van deelnemers

‘De masterclass en het werkboek zijn duidelijk, informatief, goed opgebouwd en mooi vormgegeven. Uitnodigend en inspirerend. Een stuk herkenning en verademing en een stimulans om er in de praktijk verder mee aan de slag te gaan.’ – Linda

‘Een heel mooie en complete cursus, waarbij je de tools geboden wordt om in stressvolle situaties zelf meer grip te krijgen en goed voor jezelf te zorgen. Ook als je net als ik al veel informatie vergaard hebt is het prettig de cursus te volgen doordat deze praktisch en gestructureerd is, een logische opbouw heeft en gericht is op waar je wel invloed op uit kunt oefenen.’ – Saskia

‘Ik had als ervaringsdeskundige en maatschappelijk werker al veel kennis opgedaan over allerlei stressgerelateerde onderwerpen, maar in deze uitgebreide masterclass komt echt alles aan bod. Hierdoor werd er weer veel opgefrist en werd ik mij weer bewust van mijn eigen ingesleten patronen die stress bevorderend waren. Wat ik erg fijn vond was het werkboek, daarmee kan de opgedane kennis gelijk in praktijk worden gebracht.’ – Grace

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze Online Masterclass geschikt?

Deze Masterclass is geschikt voor iedereen die last heeft van stress in het dagelijks leven en hier met praktische oefeningen meer grip op wil krijgen. Je krijg inzicht in stressverhogende factoren en hoe je hier veerkrachtiger mee om kunt gaan. Deze Masterclass kan niet het advies of de behandeling/therapie van een arts vervangen. Zoek daarom bij aanhoudende klachten of problemen altijd hulp.

Kan ik deze Online Masterclass via mijn werkgever krijgen?

Dat is vaak wel mogelijk, ja. Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden. Hiervoor heb je onze NAW (contact)gegevens nodig. Deze zijn:

STRESSED OUT
Struikheide 16
2318 ZD Leiden
Mail: stressedoutnl@gmail.com
Tel: 06 588 228 79

Hoeveel tijd kost mijn deelname aan de Online Masterclass?

Elke week zal er 1 Module online komen, waarbij je toegang krijgt tot de lessen en opdrachten van die week. Per week ben je tussen de 30 en 60 minuten bezig met het programma.

Er hoort een werkboek bij?

Bij deze Online Masterclass hoort inderdaad een werkboek. In dit werkboek, dat je opslaat op je eigen apparaat, kun je de oefeningen interactief invullen die bij de Modules horen. Het werkboek zal je meer inzicht geven in je eigen patronen en hoe deze te doorbreken. Je blijft zelf de beheerder van je ingevulde gegevens, en kunt dit werkboek altijd bewaren om hier nog eens in terug te kijken.

Wat als ik niet elke week tijd heb?

Dit is geen probleem! De content blijft namelijk in totaal 90 dagen lang voor jou beschikbaar. Je kunt het programma dus op je eigen tempo doorlopen, ook als je een week eens wat minder tijd hebt. Het bijbehorende werkboek sla je op op je eigen apparaat, waardoor je jouw gemaakte oefeningen altijd kunt bewaren en terugkijken.

Ik heb een andere vraag, wat nu?

Je kunt iedere vraag over de Online Masterclass stellen via het contactformulier op de website.

Bij de aankoop van deze Online Masterclass ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden (deze vink je af bij de aankoop). Deze Online Masterclass werkt het beste in Chrome (browser).

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist