6 x huishoudhacks, want je hebt al genoeg te doen

Waarom is het toch zo dat rommel de neiging heeft om zich exponentieel te vermenigvuldigen? Heel frustrerend. Er zijn een aantal simpele shortcuts. Je hebt immers al genoeg te doen.

1. Weessokken

Natúúrlijk ben je sok 1 weer kwijt als je sok 2 er eindelijk bij gevonden hebt. Tip: bind alle ‘weessokken’ aan elkaar met een elastiekje of een lange (wees)sok. Zo kan je altijd in je weessokkenverzameling kijken om te checken of er nog ergens een broertje of zusje rondslingert.

2. De huismand

Zorg voor een huismand, waarin je alles legt wat uiteindelijk weer naar boven moet. Ga je naar bed, dan neem je de mand mee, de volgende ochtend berg je snel alles even op.

3. De 10-minuten regel

De 10-minuten regel houdt in, dat je ‘s avond voor het slapen gaan alles wat je binnen 10 minuten kunt opruimen nog even opruimt. Zoals: de tafel leeghalen, even afwas opbergen, papieren in daarvoor bestemd bakje en zowaar: hé, het ziet er een soort van netjes uit! In elk geval netter dan 10 minuten geleden. Kom je ‘s ochtends niet in zo’n rommel terecht.

4. Manden en dozen

Dit is natuurlijk eigenlijk een beetje valsspelen, maar dozen en manden zijn echt een huishoudelijke redding. Gooi iets ergens in en het lijkt weg! Hebben ze eenzelfde stijl en kleur dan oogt het ook nog rustig.

5. Is het hier net schoongemaakt?

Een andere fijne cheat: het snel verspreiden van net-schoon of net-appeltaart-gebakken geur in je huis. En dat is simpeler dan simpel. Je giet een bergje waspoeder dan wel kaneel op de grond en zuigt het op met je stofzuiger. De gefilterde lucht die aan de achterkant uit je stofzuiger komt, geeft dan een fijne geur vrij.

6. Elke etage zijn eigen schoonmaakspul

Ken je dat, dat je eigenlijk even (bijvoorbeeld) allesreiniger moet pakken, maar geen zin hebt om he-le-maal naar be-ne-den te lopen? Dus dan laat je het maar even? Zorg voor een fles van elk schoonmaakmiddel op elke etage. Simpel, maar doeltreffend.

Ook tips? Laat ze hieronder achter!

LEES OOK: FIJNE MUZIEK OM BOVENSTAANDE TE DOEN? DIE VIND JE HIER!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *