11 x krachtige happy songs die je vandaag een blij gevoel gaan geven

You are having a bad day. Of je hebt juist een fijne dag. Het is sowieso fijn om even een kant-en-klaar playlistje op je telefoon te hebben met krachtige happy songs. Daarom 11 songs voor op je ‘instant goed gevoel’ lijst op Spotify.

1. Made of – Viola Martinsson

Ik weet eigenlijk niet eens van wie het origineel is. Ik weet wél dat dit een nummer is dat een prachtige opbouw heeft en lyrics die zeggen: ik zal jou weleens laten zien uit welk hout ik gesneden ben. Mooi nummer als je je even moet bewijzen of even een hart onder de riem nodig hebt.

2. Show me what you got – Jay-Z

Zie nr. 1: dit is de upbeat evenknie: hell yeah, I’ll show you what I’ve got. Koooommmm maarrrrr, ik kan je hebbeeeeh.

3. Love me or hate me – Lady Sovereign

Song met een typische eind jaren 90 vibe. Lekker meeblèren dat het jou ook geen ene fuck kan schelen wat iedereen van je vindt. Ook een fijne in de fuck you sfeer: Fuck you (very much), van Lily Allen.

4. Unwritten – Natascha Beddingfield

Ja, inderdaad titlesong van MTV’s The Hills. ‘The rest is still unwritten…’ Dit liedje geeft je hoop voor de toekomst.

5. Gold – Spandau Ballet

Tja. Als je deze niet kent… Dit is er natuurlijk één om voluit mee te schreeuwen. GOLD! ALWAYS BELIEVE IN YOUR SOOOOUL, YOU HAVE THE POWER TO KNOW, YOU’RE INDESTRUCTIBLE… ALWAYS BELIEVE IN… enzovoort. En dan hard. Heel hard.

6. Giorgio by Moroder – Daft Punk

Dit nummer is vooral interessant omdat Giorgo Moroder één van de grondleggers van de hedendaagse muziek is, met een vrij simpel idee: hij combineerde synthesizer met een click. Denkend in mogelijkheden dus. Inspirerend.

7. Happy – Pharell Williams

Hier hoef ik geloof ik niet zoveel over te zeggen. Classic op het gebied van vrolijkheid, onmogelijk om niet op mee te dansen. 🙂

8. Don’t you worry ’bout a thing – Incognito

Soms wil je gewoon horen dat het (wat dan ook) goed komt. Dan zet je dit op en voel je je meteen gesteund, zelfs al ben je alleen.

9. Funkin’ Badass – The Cool Quest

Deze Nederlandse (!) band is MASTER, ik zeg het je! Zowel hun album Funkin’ Badass als Pulsar is geniaal. Dit nummer zegt ‘t allemaal: jij bent gewoon funkin’ badass.

10. You gotta be – Des’ree

Oldie but goodie. Gewoon lekker meezingen met zo’n diepe stem als Des’ree en je voelt je meteen helemaal oké (vooral omdat ondanks alles love the day natuurlijk altijd saved volgens de tekst).

11. Stand by me – Playing for change

Wie van dit nummer geen tranen in zijn ogen krijgt, is wel een harde. Ten eerste: het nummer zelf: stand by me, een klassieker van heb ik jou daar en niet voor niets. Het ultieme nummer om aan te geven dat je er even doorheen zit. En dan de uitvoering. Fenomenaal. Artiesten van overal ter wereld spelen (allemaal in hun eigen woonplaats) hetzelfde nummer. Alleen en toch samen. Wonderschoon. Het geeft je echt het gevoel: wat is de wereld toch een bijzonder mooie plek. Dit is weer een mooie reminder.

Graag gedaan, enjoy! 🙂

Voor een adequate behandeling van stress (ondersteunend bij burn out) doe je de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie. In 7 weken ontdek je wat je kunt doen om stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek. Meer informatie vind je HIER.

LEES OOK: DEZE ACTIVITEITEN OM JE TE ONTSPANNEN KOSTEN HELEMAAL NIKS!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist