11 x songs die je een instant goed gevoel geven

Het regent, or you just had a bad day. Dan is het fijn om even een kant-en-klaar playlistje op je telefoon te hebben dat je kan opkikkeren. Daarom 11 songs voor op je ‘instant goed gevoel’ lijst op Spotify.

https://www.youtube.com/watch?v=RNuEVSd466k

1. Made of – Viola Martinsson
Ik weet eigenlijk niet eens van wie het origineel is. Ik weet wél dat dit een nummer is dat een prachtige opbouw heeft en lyrics die zeggen: ik zal jou weleens laten zien uit welk hout ik gesneden ben. Mooi nummer als je je even moet bewijzen of even een hart onder de riem nodig hebt.

2. Show me what you got – Jay-Z
Zie nr. 1: dit is de upbeat evenknie: hell yeah, I’ll show you what I’ve got. Koooommmm maarrrrr, ik kan je hebbeeeeh.

Lekker meeblèren dat het jou ook geen ene fuck kan schelen wat iedereen van je vindt

3. Love me or hate me – Lady Sovereign
Song met een typische eind jaren 90 vibe. Lekker meeblèren dat het jou ook geen ene fuck kan schelen wat iedereen van je vindt. Ook een fijne in de fuck you sfeer: Fuck you (very much), van Lily Allen.

4. Unwritten – Natascha Beddingfield
Ja, inderdaad titlesong van MTV’s The Hills. ‘The rest is still unwritten…’ Dit liedje geeft je hoop voor de toekomst.

Unwritten is de toekomst zéker, maarre… heeft beren op de weg zien nut?

5. Gold – Spandau Ballet
Tja. Als je deze niet kent… Dit is er natuurlijk één om voluit mee te schreeuwen. GOLD! ALWAYS BELIEVE IN YOUR SOOOOUL, YOU HAVE THE POWER TO KNOW, YOU’RE INDESTRUCTIBLE… ALWAYS BELIEVE IN… enzovoort. En dan hard. Heel hard.

6. Giorgio by Moroder – Daft Punk
Dit nummer is vooral interessant omdat Giorgo Moroder één van de grondleggers van de hedendaagse muziek is, met een vrij simpel idee: hij combineerde synthesizer met een click. Denkend in mogelijkheden dus. Inspirerend.

7. Touch the sky – Kanye West
De titel geeft het eigenlijk al weg: touch the sky. Soms wil je gewoon een over the top liedje om de Kanye loves Kanye in jezelf wakker te schudden.

Soms wil je gewoon even horen dat het hoe dan ook goed komt


8. Don’t you worry ’bout a thing – Incognito

Soms wil je gewoon horen dat het (wat dan ook) goed komt. Dan zet je dit op en voel je je meteen gesteund, zelfs al ben je alleen.

9. Funkin’ Badass – The Cool Quest
Deze Nederlandse (!) band is MASTER, ik zeg het je! Zowel hun album Funkin’ Badass als Pulsar is geniaal. Dit nummer zegt ‘t allemaal: jij bent gewoon funkin’ badass.

10. You gotta be – Des’ree
Oldie but goodie. Gewoon lekker meezingen met zo’n diepe stem als Des’ree en je voelt je meteen helemaal oké (vooral omdat ondanks alles love the day natuurlijk altijd saved volgens de tekst).

11. Stand by me – Playing for change
Wie van dit nummer geen tranen in zijn ogen krijgt, is wel een heul harde. Ten eerste: het nummer zelf: stand by me, een klassieker van heb ik jou daar en niet voor niets. Het ultieme nummer om aan te geven dat je er even doorheen zit. En dan de uitvoering. Fenomenaal. Artiesten van overal ter wereld spelen (allemaal in hun eigen woonplaats) hetzelfde nummer. Alleen en toch samen. Wonderschoon. Het geeft je echt het gevoel: wat is de wereld toch een bijzonder mooie plek. Dit is weer een mooie reminder.

Wat is jouw instant feelgood nummer? Praat mee op onze Facebook pagina en misschien maken we binnenkort een follow-up!