THE REAL DEAL #2: Waarom bewust zijn soms zo moeilijk is, mét tips (VIDEO)

The Real Deal! Hij is er weer hoor, mensen. De video over hoe het échte leven nu eenmaal is. Dit keer over bewust zijn. Hoe bewust ben jij eigenlijk? Maaike checkte het bij haarzelf en er is nog best wat room for improvement…

Dit keer gaat THE REAL DEAL over bewust zijn. Niet bewustzijn maar bewust zijn. Ikzelf kan heel goed in het moment zijn. Genieten. Dingen ervaren. Maar helaas doe ik dat niet altijd. Ik realiseer me goed dat we vaak dingen gewoon maar laten gebeuren. Ondergaan. Zonder bewust in het moment te zijn. Dat is niet alleen zonde, het kan zelfs soms vervelende gevolgen hebben. Waarvan akte.

3 tips als je wél bewust in het moment wilt zijn, ook op de dagelijkse dingen momenten

1.Stel jezelf vragen
Vraag je regelmatig af: waar ben ik nu, wat doe ik nu? Het helpt je bewuster in het moment te zijn. Maar wat vaak ‘overkomen’ momenten ons gewoon, we ‘zijn er wel maar zijn er niet’ (kijk voor dit soort momenten ook maar naar mijn filmpje: ik houd er namelijk een zwaar gekneusde voet aan over). Best jammer. Jezelf vragen stellen over waar je bent, helpt je om meer ‘ter plekke’ te zijn.

2. Ruik, hoor, zie
Zet je zintuigen open. Niet alleen als je met de hond wandelt, maar óók als je bijvoorbeeld in een vergadering zit. Wat ruik je, wat hoor je, hoe voelt de stoel onder je billen? Dit kun je niet doorlopend doen (de meeste mensen niet), dat is niet erg. Maar het zo af en toe doen, doet twee bijzondere dingen: het plaatst je even boven de situatie (je gaat uit je eigen hoofd) en je kunt daardoor weer frisser de situatie ín.

3. Benoem momenten
Ikzelf kan me dus nog vrij vaak ook laten overvallen door momenten, of er als een trein gewoontegetrouw doorheen denderen. Benoem regelmatig momenten, liefst zelfs hardop. Ook de dingen die je voelt kun je benoemen. Dat werpt je terug naar het nu. Het zorgt vaak ook voor een gevoel van dankbaarheid en betrokkenheid. En daar word je dan weer gelukkiger van…

Goed. Komen we terug bij The Real Deal. Hoe bewust ben ik eigenlijk? Ik besloot eens een dagje te filmen wanneer ik wel of niet bewust bezig ben. Er zit nog ruimte voor verbetering hier en daar… (en gelukkig gaat het alweer goed met mijn voet…)

LEES NU: MEER ECHTHEID ONLINE! BEN JIJ DAAR OOK VOOR?

Vergeet jij vaak bewust te zijn? Of ben je er juist goed in? Praat erover mee op onze Facebookpagina!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist