Offline summertime: STRESSED OUT’s zomer statement

Offline summertime, dat is ons zomer statement. In summer, we summer. Zoals jullie weten, biedt STRESSED OUT tools om om te gaan met stress. En we geloven dus dat je ook echt je rust moet pakken (in weekends, we weekend, zeggen we al vanaf het begin). Dat geldt ook voor de zomer. En daarom gaan we deze zomer lekker zo veel mogelijk offline.

Deze zomer doen wij aan… zomer. We rusten uit, we komen bij, we tanken nieuwe energie. Zodat we er begin september weer helemaal tegenaan kunnen met héél bijzondere nieuwe dingen!

Rust pakken
Dat ik (STRESSED OUT founder Maaike) geloof in rust pakken, dat zei ik ook al in dit interview op Bladendokter, toen STRESSED OUT net live was. We hóeven niet 24/7 altijd maar aan te staan. We mogen ons ook eens terugtrekken, even reflecteren, pas op de plaats maken, alles overzien. En omdat ik dat vind, zowel voor het individu, als de maatschappij, én de – online – media, maak ik dit statement: deze zomer komt er geen nieuwe content online. Nope.

In summer we summer. And you, please do too!

O nee (hoor ik je denken), is er dan helemaal geen content op STRESSED OUT deze zomer? No worries, tijdens de zomer reflecteren we via onze social kanalen; we doen een fijne re-run op onze social kanalen van mooie artikelen, zoals de openhartige verhalen van Maria van Beelen (wier man een burn out had), de manieren waarop Catelijne Elzes zocht naar kalmte, en nog heel wat andere topartikelen… (en heus plaatsen we misschien weleens een verdwaald Insta-postje). Je zult je niet vervelen. Maar verder no new stuff. In summer, we summer (and you, please do too!). 

Vier vragen
Ik vind de zomer altijd een mooi moment om zelf ook te reflecteren; terug- en vooruit te kijken. Ik stel mezelf dan een aantal vragen (probeer dit ook maar eens te doen, kan nooit kwaad bewust stil te staan).

1.    Wat ging er goed?
2.    Wat kan er anders?
3.    Waar liggen nog dromen?
4.    Waar ben ik dankbaar voor?

Wat er goed ging?
Als ik voor mezelf spreek; wat was het een bijzonder jaar! We gingen eind vorig jaar live, zo lang bestaan we dus nog niet. STRESSED OUT kende een goede start en we hadden de afgelopen maanden al samenwerkingen met o.a. VROUW (de burn out files) en 365dagensuccesvol. Daarnaast kwam STRESSED OUT in bladen als Flow, Viva en Margriet en onlangs met een groot interview METRO interview (‘Fuck al dat succes is wat ik nu denk; onwijs cool natuurlijk. Ook tof: afgelopen 27 juni, sprak ik op het NEW ECONOMY – BURNED OUT event (terugkijken kan hier, en hier lees je de tekst terug). Het afgelopen jaar heb ik veel bijzondere mensen geïnterviewd (heb je bijvoorbeeld al de interviews gelezen met ex-ABN Amro topvrouw Florien Vaessen, schrijver/columnist Roos Schlikker, Techionista’s Vivianne Bendermacher en Interior Junkie Elisah Jacobs, to name but a few?), ontzettend veel nieuwe, bijzondere mensen leren kennen (too many to mention but I love you all!) en is mijn leven nog zo veel rijker geworden dan het al was! Wat me het meest raakt: jullie reacties. Zowel in mijn inbox, op Facebook als in real life: als me iets duidelijk is geworden, is het dat dit er gewoon echt móest komen.

Wat anders kan?
Dat zat hem vooral in wat kleine technische hick-ups die nu eenmaal horen bij de groei van zoiets als STRESSED OUT, fantastisch ondervangen in eerste instantie door Sijmen van Bladgoud en sinds enige tijd ook door Bregje, van Your IT solutions. Op technisch gebied gaan we nog veel meer stappen zetten; dat is leuk-spannend en ik verheug me erop!

Mijn dromen?
STRESSED OUT verder uitbouwen; ik ben bezig met concreet naar mooie doelen toe werken (zo schrijf ik aan een (e-)book dat eind dit jaar moet uitkomen) en nog meer bijzondere dingen. Ik kan trouwens iedereen aanraden doelen helder – en op schrift – te formuleren en elke dag te kijken hoe je kleine stapjes richting jouw doel kunt zetten (hierover na de vakantie een artikel!).

En waarvoor ik dankbaar ben?
Ik ben ontzettend dankbaar voor de fijne mensen met wie ik mag samenwerken. Stuk voor stuk zijn ze uit puur goud gesneden. Dankjullie wel, aan alle contributors van STRESSED OUT. En – heel belangrijk – ik ben ontzettend dankbaar voor jullie, de lezers. Dankjulliewel voor jullie steun, voor jullie lieve reacties, voor jullie openheid, jullie vertrouwen en jullie enthousiasme. We couldn’t do it without you. En we gaan nog veel meer mooie dingen doen. Stay tuned.

En jij? Wat zijn jouw antwoorden op bovenstaande vragen aan jezelf eigenlijk? Ik ben benieuwd, praat er vooral over mee op onze Facebookpagina! Het kan zijn dat ik iets trager reageer dan normaal, want ja, zomer, hè!

En nu ga ik lekker in een hangmat liggen en een aantal weken rustig alles overdenken en me verheugen op na-de-zomer, we’ll be back!

Veel liefs en een prachtige zomer!

OOK VEEL GELEZEN OVER DIT ONDERWERP: WAAROM VAKANTIE GEEN OPLOSSING IS VOOR JE STRESS…

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist