‘Echt alles is me te veel, ik ben leeg’

astrid de jongAstrid de Jong, radiomaker, dj, moeder en stresskip, is op Twitter, Instagram en Facebook onder de naam astridislief te vinden. In de rubriek Lieve Astrid geeft ze goede raad. Dit keer: Alles is me te veel.

‘Lieve Astrid,
Ik heb soms van die momenten dat ik in een soort apathie zink. Dan wordt alles me te veel, ben ik moe, denk ik dat ik het allemaal niet meer kan bolwerken. Alle drukte… Ik trek me dan het liefst helemaal terug om weer op krachten te komen. Dat duurt soms best even. Het lijkt wel alsof ik helemaal leeggelopen ben door alle drukte. Dan neem ik mijn telefoon niet op na het werk, hang ik alleen maar voor Netflix, tot ik me weer beter voel. Ik heb het idee dat het wel heilzaam is, maar ik denk soms ook: misschien moet ik het anders aanpakken. Wat vind jij?’

XXX Allesisteveel

Lieve Allesisteveel,
Hoe soms is soms? Bij alles geldt: als het je niet blokkeert in je dagelijkse leven, als je er niemand kwaad mee doet en als je er geen dingen door mist die je niet zou willen missen, dan is het geen probleem. Netflix is gemaakt om naar te kijken, het is je goed recht (en zelfs verstandig) om je telefoon een keer niet op te nemen, en het is heerlijk dat jij een manier hebt om bij te komen toch?

Het is fijn als iemand je af en toe uit je comfortzone trekt

Als soms wel heel regelmatig wordt, kijk dan of je iemand in je omgeving kunt vinden die je af en toe uit je comfortzone trekt. Ik heb een hele lieve buurvrouw die, als ik te lang niets van me laat horen, ’s ochtends voor de deur staat en zegt: wat gaan we doen? Soms gaan we in huis een klus aanpakken, zoals een kinderkamer opruimen, en soms gaan we gewoon een lange wandeling maken door de stad.

Ga naar buiten, buiten verwacht niets van je

Een goede vriendin van me twitterde laatst: ‘Ga naar buiten. buiten verwacht niets van je’. Want soms hebben we frisse lucht, beweging en wat zonlicht nodig om wat op te bloeien, hè! Ik verzin dus soms iets kleins wat ik kan doen waarvoor ik even een frisse neus moet halen. Lekkere chocolaatjes halen, een goede kop koffie drinken bij een leuk tentje, of even neuzen in de boekwinkel. Dus als je een beetje buiten en beweging voor je Netflix-sessies plakt en je zelf beloont met luie uurtjes, dan heb je alles!

MEER LEZEN: BEN JIJ EEN ECHTE INTROVERT? DAT ONTDEK JE HIER!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist