‘Ik erger me enorm aan mijn collega’

Die ene collega, je kunt zijn of haar bloed wel drinken. Hoe ga je ermee om? Astrid de Jong (@astridislief), drukbezet radiomaker, moeder van drie kinderen en zelfverklaard stresskip, geeft advies.

Lieve Astrid,
Ik heb een college waar ik me enórm aan erger. Ze is altijd haantje de voorste, laat anderen nooit uitpraten, strijkt met de eer en wil altijd in het middelpunt staan. Het lijkt wel alsof de wereld om haar draait. Ik ben zelf juist vrij introvert en voel me echt gepasseerd als ze weer eens alles overneemt. Hoe zou jij met zo iemand omgaan?
-X- Muurbloempje

Hai muurbloempje,

Blijkbaar ben jij rustig van aard, maar misschien zou je graag wat expressiever willen zijn, en erger je je dus aan mensen die dat wel zijn. Zelf krijg ik juist vaak de opmerking dat ik zo luidruchtig en aanwezig ben. Ik weet inmiddels dat in mijn geval, ik vaak mijn onzekerheid overschreeuwde. Maar ik vind het ook fijn om leven in de brouwerij te brengen.

Overcompensatie
Soms ergerde ik me zelfs aan mezelf, tot ik de quotes van Robin Williams las: ‘All it takes is a beautiful fake smile to hide an injured soul’ en ‘I think the saddest people always try the hardest to make people happy because they know what it’s like to feel worthless and they don’t want anyone else to feel like that.’ Robin Williams was één van de grappigste en vrolijkste acteurs uit Hollywood die ‘opeens’ zelfmoord pleegde. Blijkbaar overschreeuwde hij zijn depressies met humor om bovenstaande redenen. Ook ik ga vaak lachen en grapjes maken als ik verdrietig ben. Een soort overcompensatie dus. Wat me weer aan deze uitspraak doet denken: ‘Be kind to people and don’t judge, for you do not know what battles they are fighting’.

Anders
Niet dat ik zeker weet dat jouw collega eigenlijk heel verdrietig of ontevreden is, maar het zou wel kunnen. Of ze is gewoon heel anders dan jij en kan daar niks aan doen. Of ze is gewoon een egoïstisch kreng en wil alles beter en leuker doen dan jij, met als gevolg dat jij (en anderen) zich vreselijk aan haar ergeren. Dus wie is nu in dit verhaal beter af? Gewoon iets meer voor jezelf opkomen, je vriendelijke rustige zelf zijn en wees blij dat jij niet zo druk hoeft te zijn met druk doen. Want als jij je ergert, word jij straks ‘de brompot’!

Liefs, Astrid

ANDEREN LAZEN OOK: DE KANTOORTUIN? DAT IS EEN GROTER PROBLEEM DAN WE DENKEN…

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door éénmalig te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer óf doneer: daarmee laat je je waardering zien.

Bedrag