De verbouwing #5: We maken er het beste van

Het wordt gekenmerkt als een van de stressvollere evenementen des levens: verbouwen. En: de verbouwingen nemen in deze tijd enorm toe, blijkt uit de cijfers. Het toeval wil dat zowel onze badkamer als keuken ruim veertig jaar oud zijn en letterlijk uit elkaar vallen; dus ook wij gaan verbouwen. Er zit niks anders op. Ik neem jullie elke donderdag mee van begin tot eind en geef wekelijks een verbouwingstip. Deel 2: het verbouwen begint. P.S.: deze serie is waargebeurd, maar níet heel serieus van toon.

Langzaam begint het bouwen. Voor de rest is en blijft het improviseren. Onze slaapkamer is zowel onze slaapkamer als de woonkamer geworden – maar dan zonder bank of stoelen, alleen een bed en een matras op de grond. Mijn studeerkamer is opslagruimte voor dingen die we niet nú nodig hebben en in de slaapkamer van mijn dochter staan een aantal meubels, evenals een elektrisch 2-pits-kookstel dat we hebben kunnen lenen, want je wilt op een gegeven moment toch wel weer kunnen koken.

Met zijn drieën, een hond én twee katten in een kamer

Ik merk dat ik best goed toe kan met weinig ruimte. Ik heb toen ik model was ook eens gewoond in een kamer van 1,90 meter, dat verder zo breed was als een matras en ook mijn studentenkamer tijdens mijn studie was bepaald niet groot, ik kan wel wat hebben. Maar nu wonen we er wel met zijn drieën én een hond én twee katten en is het ook nog eens de plek waar ons koffieapparaat staat én de koelbox én een wasmand met de kleding van onze dochter, want haar kledingkast is gebarricadeerd door meubels. En elke ochtend (weekdagen) rond 7 uur staat er iemand voor de deur die ons huis helpt mooier te maken en in sommige opzichten gewoon zelfs überhaupt te maken, want er was nogal veel verouderd (lees daarover in dit artikel meer). En dit duurt nu al een behoorlijke tijd.

We doen het met wat er is

De combinatie van al deze dingen zorgt er soms voor dat we moe zijn en elkaar even in de weg lopen en dat iemand van ons gezin even zijn cool verliest, hoewel dat laatste gelukkig nooit lang duurt. We doen het met wat er is en dat is prima. Een les in nederigheid. Nu we geen verwarming hebben (dat gaat ook nog wel enige tijd duren) trekken we onze extra warme truien aan en kijken we naar een serie die ik eerder eens heb gedownload op mijn telefoon (want het internet is er ook uitgeklapt – en dat laatste is ook weleens leerzaam). We doen het met wat er is. En daar maken we het beste van.

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant).

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van STRESSED OUT, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *