De verbouwing #3: Alles staat vol…

Het wordt gekenmerkt als een van de stressvollere evenementen des levens: verbouwen. En: de verbouwingen nemen in deze tijd enorm toe, blijkt uit de cijfers. Het toeval wil dat zowel onze badkamer als keuken ruim veertig jaar oud zijn en letterlijk uit elkaar vallen; dus ook wij gaan verbouwen. Er zit niks anders op. Ik neem jullie elke donderdag mee van begin tot eind en geef wekelijks een verbouwingstip. Deel 2: het verbouwen begint. P.S.: deze serie is waargebeurd, maar níet heel serieus van toon.

Onze slaapkamer is niet klein, maar om nou te zeggen dat het groot genoeg is om zowel ons, onze dochter als onze kitten kat te herbergen: dat nou ook weer niet.

Mijn interieuridee keert zich nu een beetje tegen me

Afgelopen jaar kwam ik op het lumineuze idee om een schouw in onze slaapkamer te zetten en daar kaarsen in te plaatsen. En: gedaan. Prachtig, maar dat interieuridee keert zich nu in de praktijk een beetje tegen me. Het matras dat we op de grond hebben gelegd, waarop afgewisseld dochter en ik slapen (mijn man zijn rug is daar niet tegen bestand) die ligt namelijk zo ongeveer ín die schouw. ‘s Ochtends kijk ik mijn mijn kop direct een aantal kaarsen in. Heel gezellig, hoor. Maar als we die schouw niet hadden gehad, dan had ik nu toch iets meer ruimte.

Alle kamers staan vol met spullen

Daarnaast hebben we ‘s nachts ook de kitten in onze slaapkamer; de badkamerdeur ligt er nu namelijk uit en binnenin staan accu’s te laden, dus ze mag niet in de gang. Alle andere kamers in huis zijn zo langzamerhand overgenomen door spullen die óf nodig zijn voor de badkamer, óf die uit diezelfde badkamer afkomstig zijn en nog worden gebruikt voor opslag (de oude badkamerkasten). En binnenkort komen die kamers vrij, maar dan moeten juist alle spullen uit woonkamer en keuken erin.

Ik begin steeds vermoeider aan mijn dag

Ik kan je vertellen, dat is best vermoeiend allemaal. En zo komt het, dat ik steeds vermoeider aan mijn dag begin. En op een dag kom ik terug uit de supermarkt en merk ik dat ik al de hele ochtend mijn broek achterstevoren aan heb. Dat ik iets verkeerdom aan heb is trouwens al de tweede keer deze week, want gisteren had ik mijn hemd binnenstebuiten aan.

We zijn in week drie en we moeten nog even: een week of vier tot zes, om precies te zijn.

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van STRESSED OUT, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant).

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *