5 x vooroordelen over introvert zijn

Introversie is een eigenschap die in de huidige maatschappij wel wat extra aandacht kan gebruiken: tegenwoordig is extravert zijn de norm. Het is handig wat vooroordelen over introvert zijn uit de weg te ruimen.

1. Introverte mensen willen niet praten

Jazeker wel, geef een introvert een gespreksonderwerp dat hem of haar raakt en ze lullen je de oren van de kop. Ze zijn alleen daarin iets beter één op één, bij mensen waarbij ze zich op hun gemak voelen. Dat laatste is wel echt belangrijk.

2. Als je introvert bent, ben je ook verlegen en spreek je niet voor publiek

Nope. Niet per se Er zijn genoeg mensen die introvert zijn én voor grote groepen mensen spreken, zoals ondergetekende en dé Introvert Specialist Susan Cain, bekend van het boek ‘Stil’.

3. Als je introvert bent, kun je niks hebben

Niet waar. Als je introvert bent, kun je evenveel hebben als extraverten, alleen laden introverten anders op. Waar het een ambivert of extravert niet per se energie kost om zich langere tijd onder te dompelen in een groot gezelschap, sterker nog, het gééft hen energie, kan het zijn dat een introvert op deze manier (ongemerkt) energie kwijtraakt. Het gaat er dus om dat je als introvert ook de ruimte kan nemen om op te laden in stilte op andere momenten en dat er genoeg van die momenten zijn. In een maatschappij waarin extraversie wordt opgehemeld, is dat nog best een uitdaging.

4. Ben je introvert, dan wil je niet in groepen zijn

Jawel, als er maar iets tegenover staat. En er zijn ook nog verschillende groepen. Ben je bijvoorbeeld met zijn allen bij een vioolconcert aanwezig, dan is dat natuurlijk al anders dan een enorme netwerkborrel.

5. Introvert is saaaaai

Hahaha! Nee joh! Enne… wat je zegt ben je zelf.

Leuk filmpje over vooroordelen over introverten, vind je hieronder. En check vooral de link dááronder (tekst onder video), met meer over introversie.

LEES MEER: DIT HERKEN JE VAST EN ZEKER ALS JE INTROVERT BENT!

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van het succesvolle boek ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant). 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *