Stress: de best gelezen artikelen van 2017!

Hoewel we natuurlijk ontzéttend veel artikelen over stress hebben die wij (en jullie) waarderen: hier lees je een aantal toppers van dit jaar terug. We present: de best gelezen artikelen over stress van 2017 (in willekeurige volgorde)!

Wat dóet stress eigenlijk?

Het ontbreekt online nog weleens aan artikelen die gewoon even uitleggen wat stress met je lichaam doet op de korte en lange termijn. Eveline Kuin van Heartha legt het in dit artikel gedetailleerd uit. Kijk ook even naar deze video over wat het met je hersenen doet!

LEES OOK: HOE MAAK JE VAN STRESS JE VRIEND? JA, HET KAN, KIJK MAAR!

Stress: waarom we een snelle oplossing willen (en niet krijgen)

Dit artikel werd goed gelezen en gewaardeerd. Ik leg uit waarom we zo graag een soort fast food achtige oplossing willen, terwijl we op drie niveaus het probleem moeten aangaan om het ook daadwerkelijk te kunnen oplossen.

Symptoombestrijding tegen werkstress? Stop it!

Ook Pieter Offermans (hswerknemer) schreef een heel interessant artikel over de manier waarop we gesimplificeerd denken werkstress te kunnen behandelen. Erg interessant – en erg waar!

De kantoorspeeltuin ís geen heilige graal

Daarop aansluitende… Veel bedrijven verworden tegenwoordig tot een soort kantoorspeeltuin. Computergames, tafelvoetbal, een glijbaan in de hal, vergaderen op schommels. Maar… het is een schaamlap voor het échte probleem, legt dit veelgelezen artikel uit. De ver-Googlisering van bedrijven is géén oplossing…

Moeders, stop met elkaar continu te veroordelen!

Dan iets heel anders. Als er voor moeder íets stressvol is, zijn het de continue veroordelingen van andere moeders. Borstvoeding, opvoeding, over bijna alles hebben mede moeders wel een mening. Wendy Maria Dekker stoort zich er enorm aan en schreef er het artikel ‘Moeders, stop met elkaar continu te veroordelen!‘, dat zowel on- als offline bijval vond. Ook dit artikel over ‘ontaarde moeders‘ (waarom noemen vrouwen zichzelf gekscherend zo?!) werd goed gelezen.

Succes is een keuze… of niet?

Ook verschillende artikelen over (al dan niet) succes en de stress die het streven ernaar oplevert, deden het goed dit jaar. Zoals ‘Succes is een keuze, of toch niet?‘ van Pieter Offermans.

LEES MEER: WAT SUCCES IS, DAT BEPAAL JE TOCH ZEKER LEKKER ZELF? HOE? LEES HET HIER!

Toxische contacten, slecht voor je stress levels

Toxische contacten zijn slecht voor je. Maar: hoe reken je ermee af? In dit artikel handige tips and tricks. En als je uitgelezen bent, is dit artikel over ‘nee zeggen’ misschien ook wel een aanrader…

Stress verlagen? Ga vertragen!

Wil je je stress verlagen, ga dan vooral vertragen, zegt loopbaan en burn out herstel coach Susanna Reuhl van 100%ik in dit artikel. Goede en handige tips!

Slaaptekort door stress voorkomen?

Heb je al stress, kun je ook niet slapen. Dat is vaak het begin van een eindeloze vicieuze cirkel, met niet zelden als uitkomst een burn out. Talja Lambert van Saraja Slaapcursus schreef dit artikel over de oorzaak én hoe je het aanpakt. Ook Talja’s artikel over slapeloosheid was een fijne.
(Foto: Cristian Newman/Unsplash)

VERDER LEZEN: ECHT ALLES LEZEN OVER STRESS? DAT KAN HIER!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist