Podcast #20: De wereld staat stil, nu wij nog

Vertragen en stilstaan, het is een uitdaging. Zelfs nu de wereld met een klap tot stilstand is gekomen, is het nog niet makkelijk om dat zelf te doen. Een (dubbele!) podcast over vertragen en stil (durven) staan. 

Deze podcast bestaat uit 2 delen. In deel 1 leg ik uit waaróm we het zo moeilijk vinden om te vertragen en stil te staan. Waarom we, zodra er stilte dreigt, juist harder gaan rennen (dat zag je de afgelopen weken vooral online ontstaan). Het raakt namelijk aan een fundamentele angst die we allemaal hebben en die zelfs is beschreven in de filosofie. In deel 2 leg ik uit dat er juist veel innerlijke rust verscholen ligt in het vertragen en stilstaan. Ik geef praktische tips hoe je het wél doet. Veel inzichten uit deze podcasts komen uit mijn boek ‘Niets, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’, die je ook op (o.a.) stressedout.nl kunt vinden.

Veel liefs en take care,

Maaike

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.'
- Dirk De Wachter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *