Podcast #20: De wereld staat stil, nu wij nog

Vertragen en stilstaan, het is een uitdaging. Zelfs nu de wereld met een klap tot stilstand is gekomen, is het nog niet makkelijk om dat zelf te doen. Een (dubbele!) podcast over vertragen en stil (durven) staan. 

Deze podcast bestaat uit 2 delen. In deel 1 leg ik uit waaróm we het zo moeilijk vinden om te vertragen en stil te staan. Waarom we, zodra er stilte dreigt, juist harder gaan rennen (dat zag je de afgelopen weken vooral online ontstaan). Het raakt namelijk aan een fundamentele angst die we allemaal hebben en die zelfs is beschreven in de filosofie. In deel 2 leg ik uit dat er juist veel innerlijke rust verscholen ligt in het vertragen en stilstaan. Ik geef praktische tips hoe je het wél doet. Veel inzichten uit deze podcasts komen uit mijn boek ‘Niets, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’, die je ook op (o.a.) stressedout.nl kunt vinden.

Veel liefs en take care,

Maaike

Help stressedout.nl en doneer nu!

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer, doneer, daarmee laat je je waardering zien.

Doneer nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.