‘Mijn werk is níet mijn passie, is dat erg?’

astrid de jongAstrid de Jong is radiomaker, dj, moeder en stresskip, ze is op Twitter, Instagram en Facebook te vinden onder de naam astridislief. Elke vrijdag geeft ze wijze raad in onze rubriek: Lieve Astrid. Dit keer: Móet je per se passie voelen in je werk?

Lieve Astrid,
Ik heb heus wel een leuke baan, maar het is niet echt dat ik vreselijk veel passie voel, ofzo. Is dat erg? En zo ja, wat moet ik doen?
Liefs, Moetjepersepassievoelen

Lieve Moetjepersepassievoelen,

Nee, natuurlijk is dat niet enorm erg. Er zijn mensen die iedere dag om vijf uur ‘s ochtends op moeten staan om in een busje naar Den Haag te rijden om daar een viaduct te metselen. Er zijn mensen die iedere dag in een fabriek dekseltjes op mayonaisepotjes moeten draaien of in blikjes kattenvoer moeten prikken om te kijken of er niet teveel harde stukjes in zitten (dit is echt waar Moetjespersepassievoelen, ik ken iemand die dat doet). Met werk verdienen we geld, en met dat geld betalen we de huur/hypotheek, ons eten en de basisverzekering. En als we mazzel hebben, leuke schoenen of een verzameling porseleinen nijlpaardjes.

Kijk of je naast je werk je passie kunt zoeken in een hobby

Als jij je baan omschrijft als ‘leuk’, maar je behoefte voelt aan passie, zou ik kijken of je naast je baan tijd en geld over kunt houden om die passie te zoeken in een hobby. Wie weet kun je dat zelf uitbouwen tot een baan vol passie. Of kijk vanuit deze luxe positie rustig uit naar een plekje dat ook leuk is, maar dat meer aansluit bij je passie. Maar: leuk is al heel wat hoor. Kijk goed naar waarom je je werk zo beschrijft (zijn het de collega’s? Misschien de taken? De ervaring? Is er daar iets wat kan zorgen voor het – meer – voorzien in je passie?) en… vergeet niet te genieten van al het leuke!

Liefs, Astrid

LEES MEER: LEUK WERK, IS DAT GOED GENOEG? OF IS ER MEER NODIG? 

 

Help stressedout.nl en doneer nu!

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer, doneer, daarmee laat je je waardering zien.

Doneer nu!