‘Ik heb stress in de vakantie!’

astrid de jongAstrid de Jong is radiomaker, dj, moeder en stresskip, ze is op Twitter, Instagram en Facebook te vinden onder de naam astridislief. Ze geeft wijze raad in onze rubriek: Lieve Astrid. Dit keer: Ik heb stress in de vakantie!

Ha die Astrid,
Ik kan echt ontzettend naar vakantieperiodes toeleven. Dan ga ik echt aftellen enzo, maar áls het dan eenmaal vakantie is, kom ik totaal niet tot rust. Hoewel verder alles oké is: relaxte kinderen buiten op het kampeerterrein… Het lukt me gewoon niet. Waarom zou dat zijn?
X Ikkomniettotrust

Lieve Ikkomniettotrust,
Dat klinkt alsof je drie dagen toeleeft naar dat ene gebakje. in je hoofd heb je dat gebakje al twintig keer geproefd, en opgegeten, en in je hoofd is het het lekkerste gebakje van de wereld geworden, gemaakt van zuivere chocolade en de meest sappige frambozen. Ja, dan gaat ieder gebakje tegenvallen natuurlijk. En bovendien heb je het in twee minuten op.

Zie de voorpret ook als een deel van je vakantie

Je kunt twee dingen doen: zie de voorpret als een deel van je vakantie! Het feit dat je zo geniet van het feit dat de vakantie nadert, is namelijk ook genieten! En probeer vooral daarnaast een overgangsperiode te creëren. Dus niet (zoals ik altijd weer verkeerd doe) werken tot een uur voor je moet vertrekken, maar een buffer van een paar dagen inbouwen. En al ruim van tevoren beginnen met inpakken en vooral afspraken maken met je huisgenoten over wie wat doet, zodat je niet half overspannen vertrekt en het dus niet lukt om alle elastiekjes in één keer te laten vieren. Veel mensen zijn gewend om voor de vakantie alles af te willen hebben, waardoor je nog een marathon moet lopen of een berg moet beklimmen op de dag voor je vakantie. Logisch dat je dan de eerste dagen totaal van je hoeven ligt. Probeer ruim van te voren duidelijk te hebben dat je afbouwt naar je vakantie, in plaats van opbouwen!

LEES MEER: DEZE VAKANTIE NOU EENS ZONDER STRESS? LEES DAN EVEN DIT…

 

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door éénmalig te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer óf doneer: daarmee laat je je waardering zien.

Bedrag