‘Ik heb geen tijd voor me-time’

Me-time, waar haal je die in hemelsnaam vandaan? Dat is de vraag van deze week. Goede vraag inderdaad. Astrid de Jong (@astridislief), drukbezet radiomaker, moeder van drie kinderen en zelfverklaard stresskip, geeft advies. 

Lieve Astrid,
Me-time, ik begrijp niet hoe mensen dat doen. Met een drukke baan, een gezin, vrienden, familie… Ik red het niet om dan ook nog eens tijd voor mezelf vrij te maken. Ik ren de hele dag maar van hot naar her en als ik eenmaal klaar ben, is het tijd om te gaan slapen. Hoe doe jij dat?
Liefs, Ikwilookme-time

Lieve Ikwilookme-time,

Ik had dat ook altijd. Ergens in mijn achterhoofd had ik de constante teleurstelling in mezelf dat ik nooit ging sporten. Tot ik me realiseerde dat dat helemaal geen ‘me-time’ was, maar ‘them-time’: ik probeerde iets te gaan doen wat anderen goed voor me vonden, in plaats van iets wat ik zelf echt graag wilde.

LEES OOK: ONTSPANNEN? MET DEZE TIPS LUKT HET NU EENS WEL…

Haken en Netflix
Sindsdien doe ik twee dingen: Ik probeer te bedenken wat ik echt graag wil doen (niet verder vertellen: ik zit graag op de bank met een haakwerkje Netflix te kijken) en ik zet wat meer vaart achter stomme dingen (een wasje vouwen) en beloon mezelf dan met ‘me-time’. Ook combineer ik meer. Voor de kinderen heb ik ’s avonds een huiswerkuurtje ingesteld, en die tijd gebruik ik om zelf te besteden aan mijn Tsjechische les. Soms vraag ik zelfs de oppas om te komen, zodat zij kan helpen met het zoeken naar plaatjes voor werkstukken en drinken kan halen, zodat ik zelf ook echt aan mijn huiswerk toe kom. En het sporten combineer ik tegenwoordig met een vriendin: in plaats van koffie te drinken maken we een wandeling. Die sportschool komt later wel een keer, als de kinderen groot zijn…

Succes!

Liefs, Astrid

LEES VERDER: DIT ZIJN GRATIS MANIEREN OM TOT ONTSPANNING TE KOMEN…

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist