Te gast bij Koffietijd: over de rust van rituelen

Gisteren was ik als stress-expert te gast bij het tv-programma Koffietijd om te praten over de rust die je kunt vinden in rituelen. Helemaal in deze tijd, waarin niets zeker lijkt en we overvallen zijn door een situatie die ons totaal vreemd is, kan het aanhouden van dagelijkse rituelen in je persoonlijk leven zorgen voor het verminderen van gevoelens van stress. Er is ontzettend veel gaande waar we nu relatief weinig invloed op hebben, een pandemie is nu eenmaal heftig, maar op die dagelijkse rituelen heb je wél invloed.

Zelf heb ik een aantal rituelen, waarover ik vertel in het interview. Ook geef ik tips hoe je rituelen zelf in je dagelijks leven kunt invullen en hoe je ervoor zorgt dat je ze ook echt integreert.

Hieronder kun je het interview terugzien.

Meer lezen over de rust die je in rituelen kunt vinden? In mijn boek ‘NIETS’ komt dit onderwerp uitgebreid aan de orde.

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd.

Help stressedout.nl en doneer nu!

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer, doneer, daarmee laat je je waardering zien.

Doneer nu!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Annelies schreef:

    Leuk om te kijken! Nooit zo bij stilgestaan wat voor rituelen ik heb of hoe belangrijk ze zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *