Hoe je elke dag rustig en mindful begint

Je dag mindful beginnen, dat is nogal een uitdaging. Meestal staan we op na tien keer snoozen, gieten we een koffie naar binnen en starten vanaf dat moment een race tegen de klok. Hoe begin je je dag rustig?

De innerlijke stem begint alweer te kletsen zodra je je ogen open doet. Deze stem is niet altijd vriendelijk en kan je dus direct een opgejaagd gevoel geven wat een enorme invloed heeft op hoe jij je verhoudt ten opzichte van je dag. Je dag rustig en mindful beginnen, daar is veel voor te zeggen. Hoe meer je vanuit rust begint, hoe meer je de rest van de dag vanuit diezelfde basis kunt acteren op wat je tegenkomt.

Met deze 3 stappen begin je de dag bewuster en met een meer liefdevolle aandacht.

Stap 1: Goedemorgen to me

Wens jezelf een goede morgen. Het klinkt misschien wat gek, maar het geeft je meteen al een fijn gevoel. We zien onszelf gedurende de dag zo vaak over het hoofd, het is mooi om even stil te staan bij jezelf, dat is wat je hiermee doet. Dat merk je de rest van de dag.

Stap 2: Geef jezelf een intentie

Geef jezelf een intentie mee om tenminste één ding te doen vandaag waar je energie en een prettig gevoel bij krijgt. Dat kan van alles zijn. Van een wandeling, tot het knuffelen met de hond, van een boek lezen, tot die vriendin een kaart sturen, of juist een bloemetje kopen voor jezelf.

Dan is er nog een derde stap, die kun je de gehele dag uitvoeren.

Stap 3: Sta even stil

Neem meerdere momenten vandaag waarin je even aandacht geeft aan jezelf. Sta even stil. Adem diep in en uit, en stel jezelf de vraag hoe gaat het nu eigenlijk met me?

Wat er gebeurt als je jezelf die vraag stelt

De vraag ‘Hoe gaat het met me’, stellen we onszelf te weinig. Terwijl we wel vaak de gevolgen ondervinden als we ons niet fijn voelen. Daarom is het belangrijk er regelmatig bij stil te staan. Wanneer je stress ervaart, kun je dan direct jezelf zorgzame aandacht geven. De woorden die je daarvoor kunt gebruiken kunnen zijn: ‘Er is stress aanwezig in mijn lichaam, hoe kan ik nu het beste voor mezelf zorgen?‘ of ‘Wat heb ik nu nodig?‘ Gebruik je de bovenstaande 3 stappen dagelijks, dan zul je zien dat je minder gestrest bent, omdat je jezelf oprechte aandacht geeft en je vanuit een solide basis door je dag heen beweegt.

Raffie Flasch is registered therapeut/counsellor, gecertificeerd mindfulness trainer en yin yoga teacher en heeft haar eigen praktijk: Anna-R.

LEES OOK: WAAROM VINDEN WE RUSTIG AAN DOEN EIGENLIJK ZO MOEILIJK?

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *