Belangrijk: je vindt dit eng en het is juist jouw kracht…

Een mooi inzicht vandaag, van coach en hypnotherapeut Paul Veth. Een boodschap die je beslist moet lezen. 

Als je dit echt goed tot je door laat dringen dan kun je het voelen. Jij bent uniek, er is er maar één van en dat maakt je extreem waardevol. Want niemand kan jou zijn.⁠ Hoe hard iemand dat ook zou proberen. Jij bent jou en jij alleen.⁠ Het gekke is dat we dat eng lijken te vinden. Want we willen graag op anderen lijken om erbij te horen. Om ons goed over onszelf te voelen.⁠ Dat is heel normaal, dat is een heel menselijk gedrag, want behoor je tot een groep, dan voel je je beschermd. Maar het ondermijnt je, als je probeert op te gaan in de massa; je verliest je eigenheid.

Je zal nooit zo zijn als de ander en dat is oké⁠

We plakken een ideaal op anderen. Een ideaal waar jij dus nooit aan kunt voldoen. Want je zal nooit zo zijn als de ander. En dat is oké. Sterker: dat is alleen maar goed.⁠ Je kan veel beter naar jezelf kijken. Snappen dat je precies goed bent zoals je bent. Je bent compleet.⁠ ⁠En als je dan iets wil veranderen, kijk dan eens naar wat er goed is in jezelf en ga dat trainen. Gewoon omdat jij daar beter in wil worden.⁠ Niet omdat je niet goed genoeg bent, want dat ben je al wél. Je bent goed genoeg geboren en zult altijd goed genoeg zijn. Je hoeft niet te voldoen aan een ideaalbeeld, je bent al ideaal. Want jij bent jij.

Besef dat jij uniek bent en dat altijd zult blijven

Niet omdat een ander dat kan. Maar vind een reden waarom jij dat beter wil kunnen.⁠ Gewoon omdat je dat wilt of leuk vindt is al een prima reden.⁠ En besef je dat jij nu uniek bent en dat altijd zal blijven. Want er komt er komt nooit een tweede van jou. Nooit.⁠

Dat maakt jou onvervangbaar.

Paul Veth is coach en hypnotherapeut. Door iemand in een hypnotische staat te brengen, helpt hij mensen oude patronen naar nieuwe gezonde patronen herprogrammeren. Op zijn site zie je wat hij voor je kan betekenen. Paul is ook maker van De Patronus podcast. 

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *