Wil jij groeien? Leer dan snoeien…

Je begrijpt best dat als je tuin vol onkruid staat dat het moeilijk is om mooie bloemen te laten groeien. Hoe is dat eigenlijk met je leven? Daar denken we eigenlijk nauwelijks over na. En dat is zonde, want zo kan het zijn dat onze ‘tuin’ overwoekerd raakt.

Heb jij veel last van onkruid in je leven?

Denk eens na. Heb je veel last van ‘onkruid’ in je leven? Mensen, je omgeving, je huis, maar ook je gewoontes, je gedrag, social media? Het kan van alles zijn dat kostbare ruimte inneemt in je leven, ruimte die je eigenlijk ergens anders voor nodig hebt of voor zou willen gebruiken.

Als je regelmatig snoeit, komt er ruimte voor mooie dingen

Als je eerst het onkruid snoeit, is het daarna veel makkelijker om het met wortel en al eruit te trekken. En dan komt er weer plek vrij voor andere dingen, omdat die meer licht en lucht krijgen. Hoe minder ruimte, hoe minder groeimogelijkheden. Ga eens snoeien in je leven, dat schept een hoop mogelijkheden.

Soms heb je een tuinman nodig, om weer overzicht te krijgen

Soms heb je daarbij een ‘tuinman’ nodig, om weer overzicht te krijgen. Als ik een sessie met mensen doe, is dat dan ook vaak het eerste wat we doen. Kijken naar te tuin en naar waar het onkruid de mooie bloemen overwoekert. En wat we moeten snoeien om die bloemen, de dingen die voor jou belangrijk te zijn, weer de ruimte te geven. Dan gaan we snoeien, want: groeien is snoeien. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de uiteindelijke verandering die je maakt.

LEES OOK: BEN JIJ EEN PLEASER? DIT ZIJN DE OORZAKEN…

Paul Veth is coach en hypnotherapeut. Door iemand in een hypnotische staat te brengen, helpt hij mensen oude patronen naar nieuwe gezonde patronen herprogrammeren. Op zijn site zie je wat hij voor je kan betekenen. Paul is ook maker van De Patronus podcast. 

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *