Vergeet wat ik heb gezegd: dit is waarom ik wél Netflix kijk

‘Dit is waarom ik geen Netflix kijk’, schreef ik begin dit jaar boven een artikel (lees het artikel hier). Raad eens wie er intussen een abonnement heeft?

Het zijn gekke tijden. Sinds corona de wereld heeft platgelegd, werk ik thuis. Sommige vrienden en familieleden heb ik in maanden niet gezien. Ik zag de komst van coronahanden, coronakapsels en coronakilo’s. Maar het gekste is toch wel dat ik sinds kort aan de Netflix ben.

Begin dit jaar schreef ik nog in een artikel waarom ik bewust geen Netflix keek. ‘Niet dat ik iets tegen films of series heb’, poneerde ik. ‘Een groot deel van de titels op Netflix en soortgelijke diensten zou ik dolgraag willen zien.’ Daar lag juist het probleem. Met zo’n reusachtig aanbod zou het moeilijk zijn om maat te houden. Dat lieten de horrorverhalen over bingewatchen wel zien.

In een vlaag van zelfinzicht voorspelde ik dat ik vroeg of laat toch een abonnement zou nemen. Maar dat dat moment al snel zou volgen, had ik niet voorzien.

Lockdown: er is geen bal op tv

Het omslagpunt kwam met de lockdown. Je zit aan huis gekluisterd, dus als je niet bezig bent met werken, lezen, huishouden, handen wassen of applaudisseren voor vitale beroepen, dan kijk je tv. En al gauw deed ik een bizarre ontdekking:

Hoe meer je naar de tv kijkt, des te minder er op is.

Echt. De woorden ‘er is geen bal op de tv’ klonken zo vaak uit mijn mond dat mijn vriendin moet hebben gedacht dat Henny Vrienten van Doe Maar naast haar zat. Intussen hadden we zo’n beetje alle dvd’s gekeken. We besloten Netflix te nemen.

Lekker slapen dankzij Netflix

Is het nu gedaan met mijn nachtrust? Nee, gelukkig niet. Sterker nog, ik heb nooit zo’n rust gevoeld. Nu ik Netflix heb, kijk ik nauwelijks nog reguliere tv. Geen late avonden meer omdat SBS6 een uur aan reclameblokken of Hart van Nederland in de film inlast. Met Netflix stop ik wanneer ik wil en kijk ik verder wanneer ik wil.

Wat een rust voor het brein trouwens, die afwezigheid van reclameblokken! Zelfs de publieke omroepen staan tegenwoordig bol van de commercials. De BBC is nog wel reclamevrij, maar die moet ook maar net een interessant programma uitzenden. Op Netflix kijk ik mijn docu’s, series en films ongestoord. Hersenloos zappen is er niet meer bij.

En het aanbod? Er mist een aantal klassiekers (zoals de Britse versie van The Office), maar ik mag zeker niet klagen. Vooral de documentaires zijn het kijken waard.

De lockdown is inmiddels voorbij. We kunnen weer mondjesmaat afspreken. Mooi. Kan ik bij de koffie en het gebak eindelijk eens meepraten over Netflix-series. Iemand The Crown nog gezien?

Pieter Offermans is auteur, blogger en communicatiemedewerker. Op STRESSED OUT schrijft hij over de impact van de moderne wereld op ons welzijn – van Netflix tot kantoortuin. Meer informatie: pieteroffermans.nl. Dit artikel is ook op zijn site terug te lezen.

LEES OOK: DEZE FEELGOOD FILMS OP NETFLIX MAKEN JE DAG METEEN EEN BEETJE VROLIJKER…

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *