Waarom millenials veel stress ervaren

Er is al veel gezegd en geschreven over stress bij millenials, de generatie die is geboren na 1980. Ze worstelen relatief vaak met stressgerelateerde klachten, zoals angst, burn out verschijnselen en keuzestress. Ze zijn naar verluidt opgevoed met het idee dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen, in een tijd van opkomende digitale technologie (en de veranderende communicatie) en… dan komt er ook nog een recessie. Wat niet helpt, is dat ze als verwend en doelloos worden neergezet door media. Founder/creative director CJ de Melker, van creative agency BRNDCRMBS, wees me op onderstaande video. Schrijver en motivational speaker Simon Sinek legt daarin uit waaróm de millenials meer stress ervaren en vooral ook: wat kunnen we er, met zijn allen, aan doen? En: ben jij het ermee eens? Overigens: veel van deze video zal ook herkenbaar zijn voor niet-millenials, zoals het stuk over hoe we omgaan met onze mobiele telefoon…

LEES MEER: dan heb je een burn out. Hoe geef je grenzen aan? Tamarah geeft advies…

Heb je ons al gevonden op Facebook? Volg ons, ook daar!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door éénmalig te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer óf doneer: daarmee laat je je waardering zien.

Bedrag