Waarom het zo stil was op STRESSED OUT

Lieve allemaal,

Het afgelopen jaar was het erg stil op stressedout.nl.
De reden daarvoor was dat er op 28 december 2021 mijn lief Joram werd gediagnosticeerd met acute leukemie. Daarna volgde een jaar waarin we nauwelijks konden stilstaan. Behandelingen, complicaties, een stamceltransplantatie, nog meer complicaties. Het ging te snel om bij te kunnen houden. Nu, na een jaar, is er eindelijk genoeg ‘relatieve rust’ om er iets over te kunnen zeggen. In de toekomst zal ik er ook meer over schrijven. In de tussentijd, hier de brief die Joram op 28 december plaatste op zijn socials en die ik doorplaatste.

Als je iets overweegt voor het nieuwe jaar, overweeg dan stamceldonor te worden. Dat doe je bij Matchis, op deze pagina vind je het antwoord op al je eventuele vragen. Je opgeven is simpel en kan op deze pagina. Doneren áls je toevallig een keer een match blijkt voor iemand ook. Je hoeft alleen maar wat bloed te doneren, eigenlijk. Zo simpel kun je iemands leven redden. Zoals iemand dat ook bij Joram heeft gedaan.

Joram:

“Op 28 december 2021 werd ik gediagnosticeerd met acute myeloïde leukemie (AML). Een vrij zeldzame vorm van kanker; maar ongeveer 700 Nederlanders per jaar krijgen de diagnose. De woorden van de arts: “U bent zeer ernstig ziek.” Zonder behandeling ging ik dood. Met behandeling hopelijk niet. Zekerheid was er niet.

Na chemokuren, complicaties, buikoperaties, een stamceltransplantatie, een IC- opname en een intensief revalidatie traject zijn we nu precies één jaar verder. Ik had volgens de artsen op sommige momenten welgeteld 0% kans van overleven. En ik leef nog steeds. 100%.
Leiden University Medical Center I am the luckiest man alive.

Ik heb de beste, liefste, slimste, dapperste vrouw van de hele wereld die er alles voor heeft gedaan – en nog steeds doet – om mij hier doorheen te slepen.
Maaike Helmer I am the luckiest man alive.

Ik mag me gelukkig prijzen met twee partners die Here. verder hebben laten groeien.
Ze waren er voor Here., maar ook voor mij als mens.
Willemijn Reuvers John De Vries I am the luckiest man alive.

Ik heb een tweede kans gekregen door een anonieme stamceldonor. Zonder haar had ik nu niet meer geleefd. Met alle dank aan Stichting Matchis. (En dit is de stille hint om je ook op te geven als stamceldonor)
Stichting Matchis I am the luckiest man alive.

Lieve familie, vrienden, buren, mensen om ons heen, het was een warme omhelzing ons door jullie gesteund te voelen. En nog.
I am the luckiest man alive.

Toen het echt slecht met me ging kreeg ik de vraag of ik wel het leven heb gehad wat ik wilde hebben. Mijn antwoord: ik heb altijd heb gedaan wat ik leuk vind, heb altijd mensen om me heen gehad waar ik het goed mee had, heb altijd genoten van wat ik doe. Ik heb geen bucketlist, geen andere carrière die ik liever had gehad. Ik kan niet wachten te doen wat ik graag doe.
I am back! Right Here.
I am the luckiest man alive.”

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant). 

LEES OOK: SOMMIGE DINGEN HEBBEN NU EENMAAL GEEN ZILVEREN RANDJE.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *