Podcast #11: Onzichtbaar ziek: als het leven eens níet maakbaar is.

We geloven in deze tijd heilig in maakbaarheid. Helaas is de werkelijkheid vaak anders en draait het leven ons soms ook gewoon een flinke loer. Onzichtbaar chronisch ziek zijn is daar een voorbeeld van – ook een burn out is trouwens een onzichtbare aandoening, zij het dat díe gelukkig vaak wel van voorbijgaande aard is.

Onzichtbaar ziek zijn kan veel stress geven, júist omdat niemand ziet dat je ziek bent. Tijdens deze podcast, uitgezonden op de dag dat ik zelf precies 20 jaar diabetes type 1 heb (ik vier elk jaar mijn diabetesverjaardag :-)), vertel ik eerlijk en openhartig over waarom het soms juist fijn kan zijn als je een aandoening niet ziet, waarom onzichtbaar ziek zijn hebben soms ultieme eenzaamheid geeft en hoe je ermee omgaat als het leven nou eens niet zo maakbaar blijkt als we samen zo graag willen geloven (dus ook handig voor mensen die níet onzichtbaar ziek zijn).

Volgende week gaat de podcast trouwens volledig over de (on)maakbaarheid van het leven, hoe het komt dat we tegenwoordig zo graag in maakbaarheid geloven – en waarom dat nogal gevaarlijk is.

Help stressedout.nl en doneer nu!

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer, doneer, daarmee laat je je waardering zien.

Doneer nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.