‘Waarom kan ik toch niet stilzitten?’

astrid de jongAstrid de Jong, radiomaker, dj, moeder en stresskip, kun je op Twitter, Instagram en Facebook onder de naam astridislief vinden. In Lieve Astrid geeft ze goede raad. Dit keer: Ik kan niet stilzitten.

Ha die Astrid,
Ik heb stress, maar niet vanuit mijn werk. Ik kan niet stilzitten. Dat geldt vooral als ik thuis ben. Telkens richt ik me op een ander ‘project’. Dan weer moet mijn kledingkast uitgezocht, de zolder opgeruimd, wil ik alle muren toch een andere kleur of… wat dan ook. Er is altijd wel iets wat mijn aandacht opeist. Wat beter kan. Veranderd moet. Is mijn leven zo imperfect, of… hoe komt dit?
X altijdmaarbezig

Hoi Altijdmaarbezig,
Dat klinkt niet echt als een probleem, maar meer als een creatieve, ondernemende persoonlijkheid. Je probeert gewoon van het leven een feestje te maken en bedenkt steeds nieuwe slingers om op te hangen. Maar aangezien je er wel stress van hebt, is het blijkbaar wél een probleem voor jóu. Misschien omdat je niet zo goed in staat bent om niets te doen, maar daar wel behoefte aan hebt?

Projectje: rust voor jezelf
Wellicht moet je nu eens proberen een projectje ‘rust voor je jezelf’ te bedenken.
Dus zet op papier…

  1. Hoe je rust zou kunnen nemen
  2. Waar jij rustig van wordt
  3. Hoeveel rust je in staat bent om jezelf te gunnen.Extra tips
    Wat je tijdens het projectje rust zou kunnen doen? Je zou bijvoorbeeld yoga kunnen proberen, mediteren, of gewoon af en toe een wandeling of een serie op Netflix die aan de saaie kant is. En… daarna ga je gewoon weer nieuwe slingers ophangen, maar: vergeet niet om af en toe ook de tijd te nemen om te genieten van die opgeruimde kasten en zolder, en je lekkere frisse muren! Slingers zijn er niet alleen om op te hangen, maar ook om van te genieten!

Liefs, Astrid

MEER LEZEN: KUN JIJ OOK NIET STILZITTEN EN WIL JE WELEENS YOGA PROBEREN? CATELIJNE GING JE VOOR EN GEEFT HAAR ONGECENSUREERDE MENING…

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist