Borstkanker en burn out #5: Je bent niet de enige die zich zo voelt

Rosanne Tanja kreeg op haar 29e borstkanker en ontwikkelde daardoor uiteindelijk ook een burn out. Voor stressedout.nl schrijft ze over die periode. 

Even een aanmoediging. Aan alle mensen die deze tijd als (extra) zware last ervaren. Ben je ziek of herstellende en heb je daardoor een groter risico om het virus op te pikken? Of ben je er eindelijk aan toe om uit te vliegen en het leven weer op te pakken en komen deze thuis-zit-weken écht niet goed uit? I feel you! Een digitale knuffel voor jullie.

Wat vind jíj belangrijk?

Je mag nog even pauze nemen, nog eventjes goed uitrusten en tot jezelf komen. Misschien de tijd nemen om goed na te denken over de volgende stap in je proces. Welke behandeling past goed bij je? Wat kan jou nu echt goed helpen? Wat geeft je kwaliteit in je leven? Wat vind JIJ belangrijk? Of ben je toe aan een andere baan? Welke opleiding wil je gaan volgen? Nu is het moment om het allemaal even goed te laten bezinken en wie weet komt er een mooi en helder besluit uit deze periode rollen.

Je bent niet alleen en hoeft er niet alleen doorheen te gaan

Ben je bang en voel je je onzeker over je gezondheid? Dan is dit een herinnering dat je niet alleen bent. En dat je hier niet alleen doorheen hoeft te gaan. Er zijn anderen die hetzelfde doormaken als jij, die misschien wel hetzelfde voelen als jij. En daarnaast zijn er een aantal hele lieve mensen in jouw nabije omgeving die graag voor je klaar staan. Echt waar. Kijk maar goed om je heen, want ze zijn er echt.

Het niet-weten is zenuwslopend, ook in deze tijd van corona

Omgaan met onzekerheid is één van de moeilijkste dingen in het leven. Weet je nog hoe het voelde toen je moest wachten op de uitslag van je biopt/onderzoek/scan? Die paar uur of die paar dagen wachten waren het allermoeilijkst, toch? Het niet-weten is gewoon ontzettend zenuwslopend.
 Zo ook in deze hele corona-situatie. We weten niet hoe lang het nog gaat duren, hoe moeilijk het nog wordt, hoe groot de crisis is die ons te wachten staat.

We zitten wereldwijd in hetzelfde onzekere schuitje

Wat weten we dan wel? Ik moedig je aan om te kijken naar de feiten: een dak boven mijn hoofd, lieve mensen om mij heen, de mogelijkheid te kunnen sporten en gezond te eten. We weten dat we niet de enige zijn, we zitten namelijk allemaal (wereldwijd) in hetzelfde onzekere schuitje. We weten dat, als we eenmaal de berg beklommen hebben, het uitzicht mooi is. We weten dat alles voorbij gaat. Alles gaat voorbij, ook dit. Hou vol. En denk je dat het niet lukt: je kunt altijd meer dan je denkt. Zet ‘m op!

LEES OOK: LUCETTE WIL DE BORSTKANKERZORG VERBETEREN…

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass, omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie, vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Rosanne Tanja is ervaringsdeskundige op het gebied van burn out en kanker. Wat ze zelf heeft gemist toen ze ziek was, hoopt ze nu te kunnen bieden aan lotgenoten, via Nova Me

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *