De meest inspirerende interviews van 2018

Ook dit jaar waren er weer veel inspirerende interviews te lezen op STRESSED OUT. We zetten de opvallendste nog even voor je op een rijtje…

Ionica Smeets: ‘Ik huil minder dan gemiddeld’

Ionica Smeets, de bekende hoogleraar wetenschapscommunicatie, heeft het ooit eens uitgerekend: ze huilt minder dan gemiddeld. Ze is bepaald niet stressgevoelig vertelt ze in dit interview. Toch heeft ze een donkere periode gekend, kort na de geboorte van haar eerste kind. ‘Uiteindelijk was het alsof er ’s ochtends een zwart gordijn over de dag ging, helemaal níet mij. Er hing over elke dag een sluier, wel een jaar lang.’ Uiteindelijk zocht ze hulp, ze wilde met het artikel dan ook aangeven dat je dat niet voor je uit moet schuiven: ‘Ik zou vrouwen aanraden meteen aan de bel te trekken als ze vermoeden dat ze een postnatale depressie hebben.’

Cynthia Schultz: ‘Sommige reacties op mijn burn out waren hard’ 

‘Veel reacties waren lief, maar er waren ook echt rotreacties tussen. Mensen die zich afvroegen hoe je van een beautyblog in hémelsnaam een burn out kon krijgen. Ik was te kapot om er echt iets van te vinden. Ik kon me alleen nog richten op herstellen.‘ Cynthia Schultz, bekend van de populaire website Cynthia.nl (en ooit begonnen als Miss Lipgloss’) vertelt in dit interview openhartig over de aanloop naar haar burn out en de soms harde reacties daarop. Maar ook over hoe ze rust vindt. Bij het geschreven interview plaatsten we ook een uitgebreid video interview waarin Cynthia reageerde op pittig steekwoorden. Die vind je hieronder (tekst loopt door na video).

Maaike Hartjes: ‘De hopeloosheid van de burn out, dat was het ergst’

Ook striptekenaar Maaike Hartjes, die dit jaar het succesvolle stripboek ‘Burn out dagboek’ uitbracht, vertelde op STRESSED OUT heel open over de periode dat ze in een burn out zat.Ik wilde sterk zijn en doorzetten, en vond het vreselijk dat ik nu ‘zwak’ was, en voelde me een aansteller.’ 

Asha ten Broeke: ‘Ik ben voor radicale empathie’

Asha ten Broeke heeft een pittig jaar achter de rug, waarin ze leerde omgaan met het hebben van een auto-immuunziekte: het syndroom van Sjögren. Ze vertelt in dit interview over de wending die het haar leven gaf: ‘Het was een wending waar ik eerst niet blij mee was, maar waar ik – na enig verzet – juist veel moois uithaal. Dingen die ik eerder misschien wat veronachtzaamde.’ Ook vertelt ze over dat ze vóór radicale empathie is, maar door haar hete hangijzer artikelen regelmatig haters op haar dak krijgt. Dat raakt haar tegenwoordig niet meer zo: ‘Dat doet me niet zo veel meer eerlijk gezegd. Ik ben een dikke vrouw met een mening. Ik ben daar oké mee.’ (Foto Ionica: Samuel van Leeuwen)

LEES OOK: WAT WAREN DE MEEST GELEZEN ARTIKELEN OVER BURN OUT VAN VORIG JAAR? 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *