Ben jij empaat? Deze oefening gaat je helpen!

Ben jij empaat? Kans is groot dat de wereld je soms overspoelt. Dat kan je onzeker maken: wat draag ik bij met die gevoeligheid van mij? Héél veel, zegt NLP master coach Lizette van Loenen, om te ontdekken wat jouw unieke kracht als empaat is, heeft ze een oefening. 

Toen ik deze oefening deed, voelde ik me ineens zo empowered als empaat. Zo mezelf. Zo krachtig. Waar ik altijd baalde van mijn gevoeligheid (ik kan niet zoveel doen op een dag/week/maand, moet veel opladen, voel veel emoties ook als ik er even geen zin in heb, enzovoort) ontdekte ik dat mijn gevoeligheid mij uniek maakt. En dat mijn unieke ‘zijn’ een toevoeging is aan de wereld.

Hoe zou het zijn om te focussen wat jou uniek maakt?

Maar de kans is groot dat je met veel overtuigingen over jezelf en je gevoeligheid rondloopt (zelf bedacht of door anderen ingeprent) waardoor je jouw onschatbare waarde niet écht voelt.

Hoe zou het zijn als je je vanaf nu gaat focussen op alles wat jou uniek en een toevoeging aan de wereld maakt? Want als empaat ben je nodig. De wereld heeft je nodig. Je zachtheid. Je liefde. Je compassie. Je open-mindedheid, Je fijngevoeligheid. Je authenticiteit. Jij mag het voorbeeld geven. Leiden in het aangeven van je grenzen. Leiden in het open zijn over hoe je je voelt. Want alles wat je geeft, krijg je ook weer terug. En de wereld heeft meer grenzen, respect en openheid nodig. Jij bent hier om dat te brengen. Vanuit je hart, vanuit jezelf. Daar hoef je niet iets extra’s voor te doen, behalve te voelen bij jezelf en te zijn.

Dit is de mooie oefening

1. Pak een leeg vel papier en trek een verticale lijn om twee kolommen te maken. Zet boven de linkerkolom ‘Mijn empathische gaven’ en boven de rechterkolom ‘De waarde die ze hebben voor de wereld’. Maak je lijsten zo lang mogelijk.
2. Ben je klaar, omcirkel dan drie eigenschappen die jij ziet als de belangrijkste. Schrijf daarna op hoe je deze vaardigheden/eigenschappen beter zou kunnen ontwikkelen of gebruiken.
3. Neem de lijst dan nog eens door, sluit je ogen, leg je hand op je hart en voel dankbaarheid voor het zijn van een mens met deze gaven. Met deze vermogens die de wereld een stukje mooier maken.

Ik ben heel benieuwd wat jouw empathische gaven zijn. En wat ze toevoegen aan de wereld. Deel ze hieronder, zodat je anderen inspireert. (picture: reginald via Pexels)

LEES OOK: BEN JIJ EMPAAT? DAN GA JE DIT BESLIST HERKENNEN!

Lizette van Loenen (je vindt haar site hier) is NLP master coach en heeft een eigen praktijk in Haarlem, waar ze gevoelige vrouwen begeleidt naar een leven waarin ze hun gevoeligheid kunnen beschermen én inzetten.

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *