Weer aan het werk na een burn out? Tips!

tamarahNa je burn out weer aan het werk, dat kan best pittig zijn. Hoe kijk je er het beste tegenaan? Ervaringsdeskundige Tamarah van Unplug Jezelf heeft wel een idee voor je…

Mijn werksituatie voor mijn burn out was echt niet zo extreem als ik bij anderen met een burn out weleens lees.
Ik had geen bergen mail ‘s avonds weg te werken en ik sliep ook niet maar drie uurtjes per nacht.
Waar ik wel last van had was een hoge werkdruk. Zo zie je maar weer, geen enkele burn out is hetzelfde. En iedereen gaat er ook weer anders mee om.

Andermans droom
Anyway. Wat ik merk is dat, sinds ik weg ben bij de betreffende baan, mijn energie weer omhoog gaat. En dat komt doordat ik nu meer vanuit mijn hart dingen doe en aanpak. Het schijnt zo te schijn dat een burn out vrijwel altijd werkgerelateerd is. Of dit waar is, weet ik niet, mijn trein kwam uiteindelijk stil te staan door een andere reden. Maar door mijn burn out en het hele groeiproces wat daarbij komt kijken, heb ik wel ontdekt dat ik totaal verkeerd aan het werk was. Ik werkte dus niet vanuit mijn hart! Ik was andermans droom aan het waarmaken en ik was een hele harde manager aan het spelen terwijl ik eigenlijk een heel gevoelig persoon ben. Ook moest ik altijd zwarte kleding dragen terwijl ik het liefst kleur draag. Op deze manier raakte ik dus, onbewust, steeds verder van mezelf en mijn eigen dromen, wensen, maar ook mijn krachten en talenten verwijderd.

Het is niet hard werken, maar verkeerd werken dat je ziek maakt

Ik geloof namelijk niet dat het hard werken is wat ons ziek maakt, maar verkeerd werken.
Zo heeft een vriend van mij, tijdens de afscheidsspeech bij zijn werkgever z’n collega’s toegesproken met de woorden: ‘Het is niet verkeerd om hard te werken, als je maar hard werkt met je hart.’ Later las ik een quote bij iemand op z’n LinkedIn-profiel: ‘Hart waar het kan, hard waar het moet.’
Ik heb hem een bericht gestuurd, dat-ie hem eens moet omdraaien naar ‘Hard waar het kan, hart waar het moet.’ Hij heeft het niet veranderd op z’n profiel, maar het heeft hem wel aan het denken gezet… So think about it. Ben jij nog aan het werk vanuit je hart? Vanuit jouw passie?

VERDER LEZEN: Is ‘leuk werk’ goed genoeg? Lees waaróm niet...

Hoe zit het met jou, werk jij vanuit je hart? Praat erover mee op Facebook!

 

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door éénmalig te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer óf doneer: daarmee laat je je waardering zien.

Bedrag