Rotdag? Trek dan nú je mooiste kleren aan!

Verleidelijk: in die chagrijnige bui je huispak aantrekken en de hele dag onder een dekentje op de bank zitten. Geen zin om je haren te borstelen of je op te maken, je mondhoeken hangen en ’s avonds schuif je een magnetronmaaltijd naar binnen. Of alleen een beker Ben & Jerry’s… Klinkt als een zalig vooruitzicht? Trek dan nú je mooiste kleren aan, zegt coach Krista.

Natuurlijk is het af en toe best lekker even te zwelgen in zelfmedelijden. Huil de ogen uit je hoofd, ga naar buiten en schreeuw de ellende van je af of bel een vriendin en doe haarfijn uit de doeken hoe je je voelt. Maar daarna is het zaak jezelf weer bijeen te rapen. Niet omdat de buitenwereld dat nu eenmaal van je verwacht en je ‘door moet’, maar omdat je jezelf geen dienst bewijst door te blijven hangen in je ellende. Het enige wat je daarmee bereikt is dat je je aan het einde van de dag op zijn minst even ellendig, en waarschijnlijk nog slechter, zult voelen als toen je wakker werd.

Vraag je af hoe je je aan het einde van de dag zou voelen

Door toe te geven aan de negativiteit geef je aan jezelf het signaal af dat je de moeite van je best doen niet waard bent. Dat je zelf niet aan het roer staat, en geen invloed hebt op hoe je je voelt. Maar dat heb je natuurlijk wel. Vraag je af hoe je je aan het einde van de dag zou voelen als je toegeeft aan het negatieve gevoel, en stel je dan ook eens voor hoe energiek je zou zijn als je ’s avonds terug kunt kijken op een dag waarop je straalde. Dat laatste is een veel prettiger idee, toch?

Je kunt kiezen; zit je bij de pakken neer, of niet?

Als jij straalt worden anderen ook blij van jou. Daarvan gaan zij weer stralen, krijg jij weer een fijn gevoel, en voilà; je zit in een positieve spiraal. Is het echt zo makkelijk? Ja. Natuurlijk, de oorzaken van jouw rottige gevoel zijn niet opeens verdwenen als je jezelf zo’n oppepper geeft. Maar je kunt wel wat doen aan de impact die de omstandigheden op je hebben. Je kunt altijd kiezen; ga je bij de pakken neerzitten of ga je jouw invloed uitoefenen, daar waar dat wél mogelijk is? De keuze is aan jou.

Juist op die offday: trek je allermooiste outfit uit de kast

Dus juist op een offday; trek jezelf van de bank, fake die glimlach, ga sporten, trek je mooiste jurkje of pak uit de kast, maak je op, ga naar de kapper, kook een lichte gezonde maaltijd voor jezelf, doe de dingen waarvan jij weet dat ze je een geluksgevoel geven. En dat kan óók op een werkdag. Dan heb je misschien geen tijd om een uur in een kappersstoel te gaan zitten, maar jezelf hullen in kleding waarin je je super voelt en waarvan je gaat stralen, dat kan wel. Föhn je haren, neem een trotse houding aan en lach naar jezelf in de spiegel. Laat aan jezelf en de wereld zien dat jij de moeite waard bent, dat je trots bent op jezelf. Je zult je dan direct al beter voelen.

Nog wat overtuiging nodig? Check dan deze videoclip (tekst gaat door onder de video!):

Krista Hogenboom is coach en Inner Beauty Expert. Ze heeft haar eigen praktijk: steppingup.nl

LEES OOK: MAAIKE PLEIT VOOR EEN REGELMATIGE ‘PAS OP DE PLAATS DAG’ – MEE EENS… OF NIET?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist