Release your inner beauty!

Het nemen van beslissingen is niet altijd makkelijk. Soms zijn er zoveel verschillende belangen, zoveel verschillende kanten aan de zaak, dat het bijna onmogelijk lijkt een goede keuze te maken.

Neem nu het schrijven voor STRESSED OUT. Al bijna twee jaar lang lever ik elke week een artikel aan. Elke week bedenk ik een thema, schrijf ik een stuk, laat ik mijn inspiratie stromen. Ik heb stukken geschreven waar ik erg trots op was. Ik heb stukken geschreven waarover ik twijfelde. Ik heb geschreven over doorzettingsvermogen, over zelfliefde, over genieten, over het leven. Ik heb geschreven over schoonheid. Over kwetsbaarheid, dankbaarheid, over het maken van keuzes. En dat deed ik met enorm veel plezier en toewijding. De reacties die ik krijg op mijn stukken zijn elke keer weer hartverwarmend. Mensen hebben zich door mijn teksten laten inspireren, hebben delen van hun leven anders in gericht, omdat ze lazen hoe het anders kon. Ik heb mensen aan het denken gezet, en daar ben ik enorm dankbaar voor. Hoe klein mijn bijdrage soms ook is geweest, elke bijdrage aan het mooier maken van iemands leven is er één, en maakt me blij. Het is voor mij het bewijs dat ik de goede dingen doe. Dat wat ik schrijf ertoe doet.

Kies je voor iets waarvan je nog niet weet wat het brengt? Ja.

De laatste tijd merk ik dat het tijd wordt voor nieuwe dingen. Voor andere dingen. ‘Ik heb altijd het gevoel dat niets jou zo blij maakt als schrijven’, zei mijn man laatst tegen mij. En hij heeft gelijk. Ik wil me daar meer op toe leggen. En mezelf de vrijheid gunnen dat te doen in een vorm en over thema’s die nog meer passen bij wie ik ben en wat ik wil bereiken. Meteen dringt zich dan een dilemma op. Laat je iets wat je zoveel vreugde en voldoening brengt los en kies je voor iets waarvan je helemaal niet weet wat het je concreet gaat brengen? Ja. Stoppen op het hoogtepunt is niet voor niets zo’n populair idee. Vlak voor de zomervakantie hakte ik de knoop door. Ik stop met schrijven voor STRESSED OUT.

Het is tijd om verder te gaan, nieuwe stappen te zetten, mijn grenzen verder te verkennen

Ik schrok zelf een beetje van de overtuiging die in dat besluit doorklonk. Ik heb hier een prachtig podium, en de doelen van STRESSED OUT passen zo ontzettend goed bij die van mij. En toch wist ik dat dit een goede beslissing was. Het is tijd om verder te gaan, nieuwe stappen te zetten, mijn grenzen verder te verkennen en te onderzoeken wat er allemaal nog meer kan. Daarvoor is het nodig het bekende, het vertrouwde los te laten. Hoe fijn en veilig dat ook altijd heeft gevoeld. Ik neem een sprong in het diepe en zal omarmen wat er op mijn pad komt. Het maken van zo’n keuze is niet altijd makkelijk, je levert een hoop comfort in en weet niet wat je daarvoor terug krijgt. En toch, als het goed voelt, al is het heel erg diep van binnen, doe het dan gewoon. Er staat iets moois voor je te wachten. Daar kun je op vertrouwen.

Dankjewel, STRESSED OUT, voor het podium, de vrijheid en de steun die ik heb gekregen. It is time now to further release my inner beauty.

Krista Hogenboom is coach en Inner Beauty Expert, luister nu ook naar haar Inner Beauty Podcast! Ze heeft haar eigen praktijk: steppingup.nl. 

LEES DOOR: CONTROLE LOSLATEN, KUN JIJ HET? DIT MOET JE WETEN…

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *