BELANGRIJKE BOODSCHAP EN… TOF NIEUWS!

STRESSED OUT heeft GROOT NIEUWS! Wat zeg ik: we hebben wel twee grote nieuwsen (is that even Nederlandse taal?). 

Allereerst wil ik iets met jullie delen over de kant die we met STRESSED OUT op gaan.

De afgelopen tijd heb ik nagedacht over STRESSED OUT, waar staan we ten diepste voor? Wat met stressedout.nl mijn meest wezenlijke doel is, en eigenlijk vanaf het begin af aan is geweest, is de boodschap: je bent al goed genoeg.

Vaak wordt er uitgegaan van een tekort: jij bent niet goed genoeg

Het valt me op dat deze volledige maatschappij drijft op het gevoel ‘niet goed genoeg’ te zijn. We bevestigen dat idee door de perfecte plaatjes op social media, we bevestigen het door een eenzijdig beeld van wat een ‘succesvol leven’ is en ‘niet goed genoeg’ wordt zélfs helaas gebruikt bij burn out herstel. Je moet er niet alleen uit komen, nee, je moet er béter uitkomen. Veel mensen en bedrijven die bezig zijn met thema’s als stress, burn out, maar ook met ‘geluk’ en ‘succes’, gaan in hun denken uit van een tekort. Je kunt een vooral ‘betere’ versie worden van jezelf. Ik merk dat dat me al heel lang tegen de borst stuit.

Ik ben het er simpelweg pertinent mee ONEENS. Je bént al genoeg. Ik word er kwaad van. En ik ben niet zo makkelijk kwaad te krijgen.

We leven steeds meer met het idee dat het leven maakbaar is en zo perfect mogelijk moet zijn. Dat we aan een bepaald (ideaal)beeld moeten voldoen. We moeten mooi, krachtig, bijzonder en fantastisch zijn. We verleren om te gaan met de gewonigheid van het leven (zoals Dirk de Wachter het zo mooi zegt), verzetten ons tegen de tegenslagen die het leven nu eenmaal kent en vooral: denken permanent dat het nú niet goed genoeg is.

STRESSED OUT wil zich nog actiever verzetten tegen dit ‘tekort denken’. Je bent al genoeg. Alles is er al.

Als ik terugkijk, is dit eigenlijk altijd al de onderliggende boodschap geweest. En is dat altijd ook altijd uitgedragen, ook in mijn boek bijvoorbeeld. Je hoeft niks te ‘zijn’ om van waarde te zijn. We zijn allemaal mens, met al onze menselijke worstelingen, en we zijn allemaal genoeg. En dat laatste, dat moeten we weer leren ervaren. Dit heb ik altijd al als boodschap gehad. Maar ik ga er nu nóg harder in.

Je hoeft geen betere versie van jezelf te worden

We helpen je bij je menselijke worstelingen, met een toolbox voor het leven. Waaruit je alléén pakt wat je nodig hebt op dat moment. Om zelf weer terug te komen bij wat je diep vanbinnen weet: je bent al goed. Don’t let them tell you otherwise.

Zo. Dat is eruit. Dat zat me hoog.

Wat het andere grote nieuws dan is?

MORGEN KOMEN WE MET DE ALLEREERSTE STRESSED OUT… PODCAST!!! HOE VET IS DAT!!!

Morgenochtend om 11.30, op deze site en natuurlijk op Spotify. Heel erg benieuwd wat jullie vinden, laten jullie dat morgen weten in de reacties?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *