Podcast #17: Hoe zeg ik nee?

Ik had vroeger allerlei redenen om GEEN nee te zeggen. Ik was bang dat mensen me niet aardig zouden vinden als ik nee zei.

In deze podcast vertel ik je eerlijk over dat geen nee zeggen jou EN anderen vaak dieper in de problemen brengt, maar ook hoe je dit kunt voorkomen en toch ‘een empathisch en behulpzaam medemens’ bent, JUIST door wat vaker duidelijk nee te zeggen. We spreken over het redderscomplex, de arrogantie van altijd maar denken dat dat mensen altijd zitten te springen om hulp en dat als je altijd bezig bent met anderen… je de verantwoordelijkheid voor jezelf stiekem toch ook wel handig vermijdt.

Boeken die in deze podcast worden genoemd:

Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink

Burn out dagboek – Maaike Hartjes

Vind jij nee zeggen moeilijk? Ik hoor het graag, hieronder kun je een reactie achterlaten!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *