Podcast #17: Hoe zeg ik nee?

Ik had vroeger allerlei redenen om GEEN nee te zeggen. Ik was bang dat mensen me niet aardig zouden vinden als ik nee zei.

In deze podcast vertel ik je eerlijk over dat geen nee zeggen jou EN anderen vaak dieper in de problemen brengt, maar ook hoe je dit kunt voorkomen en toch ‘een empathisch en behulpzaam medemens’ bent, JUIST door wat vaker duidelijk nee te zeggen. We spreken over het redderscomplex, de arrogantie van altijd maar denken dat dat mensen altijd zitten te springen om hulp en dat als je altijd bezig bent met anderen… je de verantwoordelijkheid voor jezelf stiekem toch ook wel handig vermijdt.

Boeken die in deze podcast worden genoemd:

Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink

Burn out dagboek – Maaike Hartjes

Vind jij nee zeggen moeilijk? Ik hoor het graag, hieronder kun je een reactie achterlaten!

Help stressedout.nl en doneer nu!

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer, doneer, daarmee laat je je waardering zien.

Doneer nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.