Eigenwaarde: dit moet je lezen

Wat is eigenwaarde? En wat is het verschil met zelfvertrouwen? Jawi legt in dit artikel op een mooie manier uit wat eigenwaarde is… Je hebt er namelijk niks voor nodig dan jezelf.

Je eigen waarde is niet afhankelijk van je intelligentie, je talent, hoe je er uitziet of wat je hebt bereikt.
Natuurlijk worden we gevormd door de ervaringen die we opdoen in het leven, maar één ding is en blijft hetzelfde… jouw waarde.

Eigenwaarde wordt regelmatig verward met zelfvertrouwen. Ze lijken misschien op elkaar, maar dat zijn ze zeker niet. Zelfvertrouwen groeit of daalt naar aanleiding van de ervaringen die je meemaakt. Intelligentie, talent, looks en je succes kunnen dat beïnvloeden waardoor het een variabele factor is.

Eigenwaarde is.

Eigenwaarde is een stabiele factor. Hij kan niet kapotgemaakt worden. Hij kan je niet afgenomen worden. Zolang je jezelf ziet als het wonder dat geboren is. Het wonder dat deel is van familie, land, wereld, universum.

Hoe bijzonder is het dat je er bent?

Hoe bijzonder is het dat je dit kunt lezen?

Hoe bijzonder is het dat bent opgestaan, dat je ogen zien, je oren horen, je neus ruikt, je huid ervaart, je hart klopt.

Het klopt!

Het klopt dat jij er bent!

Elk moment dat je je dat beseft wordt je herinnert aan jouw waarde. Erken je dat je van waarde bent. Dat zijn we, zonder uitzondering, allemaal. Wees mild, beweeg en verander met het leven mee. Sluit je aan op de gedachte dat je één kunt zijn met een groter geheel zonder jezelf te hoeven verlaten. Zo ben je nooit eenzaam.

Zo ben je één te samen.

Jawi Bakker is eigenaar van Light Your Life, waarbij hij voor zijn coaching de natuur als belangrijk element gebruikt. Meer informatie vind je hier. 

 Meer innerlijke rust krijgen? Lees het boek ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), geschreven door auteur Maaike Helmer (‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd). Het boek wordt genoemd als ‘Dé Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *