Fidget Spinner tegen stress? Of niet?

Helpt de Fidget Spinner tegen stress? De Fidget Spinner is enorm hot op dit moment. Vooral bij kinderen. Het is een draaiend schijfje dat je op je vinger, hand of iets anders kunt laten balanceren. Enorm verslavend, je wilt er steeds meer trucs mee doen.

Maar helpt hij ook tegen stress en helpt-ie je focussen? Eerst even een korte historie. De spinner is in 1993 al bedacht door de Amerikaanse Catherine Hettinger die het ontwerp maakte als speeltje voor haar – toen jonge – dochter. Helaas had ze uiteindelijk geen geld meer om het patent te betalen, waardoor zij nu financieel krap zit, terwijl haar uitvinding in 2017 opeens razend populair werd. De letterlijke vertaling van het toegevoegde werkwoord ‘to fidget’, is trouwens ‘friemelen’. En dat is natuurlijk precies wat je doet met zo’n ding. Altijd lekker als je je nerveus voelt, nietwaar? Het gefriemel met zo’n ding zou je helpen meer in het hier en nu te zijn. Wat-ie nu wel of niet doet tegen stress, en of ie je meer focus oplevert, zie je in de video hieronder!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door éénmalig te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer óf doneer: daarmee laat je je waardering zien.

Bedrag