Fidget Spinner tegen stress? Of niet?

Helpt de Fidget Spinner tegen stress? De Fidget Spinner is enorm hot op dit moment. Vooral bij kinderen. Het is een draaiend schijfje dat je op je vinger, hand of iets anders kunt laten balanceren. Enorm verslavend, je wilt er steeds meer trucs mee doen.

Maar helpt hij ook tegen stress en helpt-ie je focussen? Eerst even een korte historie. De spinner is in 1993 al bedacht door de Amerikaanse Catherine Hettinger die het ontwerp maakte als speeltje voor haar – toen jonge – dochter. Helaas had ze uiteindelijk geen geld meer om het patent te betalen, waardoor zij nu financieel krap zit, terwijl haar uitvinding in 2017 opeens razend populair werd. De letterlijke vertaling van het toegevoegde werkwoord ‘to fidget’, is trouwens ‘friemelen’. En dat is natuurlijk precies wat je doet met zo’n ding. Altijd lekker als je je nerveus voelt, nietwaar? Het gefriemel met zo’n ding zou je helpen meer in het hier en nu te zijn. Wat-ie nu wel of niet doet tegen stress, en of ie je meer focus oplevert, zie je in de video hieronder!

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.'
- Dirk De Wachter