Wat wél echt helpt bij burn out

Via social media en onze contactpagina kunnen jullie ons vragen stellen over de Online Masterclass Effectief Omgaan met stress. We kregen de vraag: Helpt de  Online Masterclass Effectief Omgaan met stress bij burn out?

Kort antwoord: jazeker.

Ik zal even een en ander toelichten.

Onze Online Masterclass Effectief Omgaan met stress  is ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van fysiologie, psychologie en neurologie. Bovendien is het programma ontwikkeld door een psycholoog.

In de Online Masterclass leer je in 7 wekelijkse modules (die je in je eigen tempo kunt volgen, want je hebt 90 dagen toegang tot de Online Masterclass) leer je bijvoorbeeld (naast veel andere dingen):

  • grenzen voelen en bewaken
  • je eigen coping patronen herkennen en aanpassen
  • energienemers en energiegevers in balans brengen
  • je fysieke en mentale gezondheid optimaliseren
  • je veerkracht vergroten
  • hoe jij je het beste kunt ontspannen
  • hoe je hersenen (o.a. stresshormoon-technisch) werken (en waarom het belangrijk is dit te weten voor het managen van je stresslevels)
  • kom je erachter hoe je omgaat met de gevolgen van stress die je niet kunt vermijden (bijvoorbeeld coronastress, lees daar hier meer over)
  • hoe je in de toekomst stress minimaliseert

Herstel van je burn out vergt het omgooien van bepaalde patronen in je leven. Het is dus een lang proces. Hiervoor is het belangrijk dat er een goede, wetenschappelijk bewezen, basis wordt gelegd die uitgebreid aan bod komt in de 7 modules van de Online Masterclass Effectief Omgaan met stress, van stressedout.nl.  Fijn is ook dat er een (interactief) werkboek bij zit met oefeningen, een werkboek dat je ook ná de Online Masterclass kunt blijven gebruiken (omdat je het op je eigen computer zet, ook om je privacy optimaal te waarborgen).

Wil je trouwens meer lezen over de inhoud, dan kan dat ook in het interview met de ontwikkelaar van deze Online Masterclass, psycholoog Roos vader.

Daarnaast is het niet zelden zo dat er bepaalde ervaringen (bijvoorbeeld uit je jeugd) ten grondslag liggen aan de reden waarom je in een burn out terecht bent gekomen. Dit zijn gebeurtenissen waarbij de Online Masterclass nog steeds erg goed kan helpen, maar waarbij je naast onze Online Masterclass soms ook gewoon andere professionele hulp moet inschakelen – van bijvoorbeeld een psycholoog – om jouw, heel persoonlijke, trauma’s of door het verleden individuele ontstane denkbeelden (bijvoorbeeld over voldoen aan andermans verwachtingen) aan te pakken.

Kortom: ja, de Online Masterclass Effectief omgaan met stress helpt bij burn out. Maar in sommige gevallen is andere begeleidende professionele hulp nodig. Bij twijfel over of je professionele hulp moet zoeken, dan raden we je altijd aan eerst je huisarts te raadplegen voor advies.

LEES OOK: WAT HOUDT DE ONLINE MASTERCLASS ‘EFFECTIEF OMGAAN MET STRESS’ PRECIES IN? PSYCHOLOOG ROOS VADER LEGT HET JE UIT.

Stress, of een burn out? Doe de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van STRESSED OUT, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de psychologie, fysiologie en neurologie.  In 7 weken leer je stress te herkennen, voorkomen én op te lossen. Met oefeningen die wetenschappelijk bewezen zijn, écht helpen en een handig digitaal werkboek.

Veel werkgevers vergoeden deze Online Masterclass (!), omdat hij valt onder persoonlijke ontwikkeling en stressreductie. Vraag bij je werkgever naar de mogelijkheden! Meer informatie over deze Online Masterclass vind je HIER.

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *