Wat is belangrijker voor je, je angst, of wat je wilt bereiken?

WAT IS BELANGRIJKER? Jouw angst of je boodschap? Dit is een vraag die je jezelf regelmatig moet stellen. Vooral als je merkt dat je blokkeert op iets wat je éigenlijk heel graag wilt bereiken. 

Wat is belangrijker, mijn angst of wat ik wil bereiken? Ik denk dat dat een belangrijke vraag is jezelf te stellen als je het gevoel hebt dat je vastloopt in je plannen. Dit haalt namelijk je hele focus af van waarom je iets niet zou doen en laat je kijken naar alle redenen en vooral de manieren hoe je iets wel kan doen. Vaak is er iets wat je tegenhoudt wat helemaal niets te maken heeft met wat je wil bereiken. Het staat je alleen maar in de weg terwijl het er vaak niet eens toe doet.

Durf jij voor 50.000 mensen te spreken?

Ik heb een ‘spreken voor publiek’ training gehad. en die trainer sloeg wat mij betreft de spijker op zijn kop. Stel je staat in een stadion en je krijgt de kans om jouw boodschap te vertellen, om al die mensen te vertellen wat jij weet, wat jij vindt dat belangrijk voor ze is. Durf jij dan je verhaal te doen voor 50.000 mensen? Heel veel mensen durven dit niet.

En als er over 5 minuten een bom afgaat, durf je het dan wél?

Maar stel nou dat jij daar staat en jij bent de ENIGE die weet dat er over vijf minuten een bom afgaat in dat stadion. Zou je dat dan door de microfoon durven te zeggen? Ik weet zeker van wel. Dan weet je namelijk 100% zeker dat het belangrijk genoeg is om mede te delen. Je moet wel als je alle levens wil redden.

Hoe belangrijk vind je jouw boodschap, vind je wat jij wilt bereiken?

Dan gaat het dus niet meer over de angst om te spreken, maar hoe belangrijk vind je jouw boodschap? Hoe belangrijk vind jij wat JIJ wil bereiken? Alle angsten die dan in de weg staan doen er dan niet meer toe. Zelfs de angst of het voor anderen belangrijk genoeg is niet 😉 Aangezien het voor jou wel belangrijk is en iets anders er niet toe doet.

Wat vind jij belangrijk genoeg om NU te gaan doen? Ik ben benieuwd! Je kunt je reactie hieronder achterlaten!

Paul Veth is coach en hypnotherapeut. Door iemand in een hypnotische staat te brengen, helpt hij mensen oude patronen naar nieuwe gezonde patronen herprogrammeren. Op zijn site zie je wat hij voor je kan betekenen. Paul is ook maker van De Patronus podcast en Dwarsliggers (laatstgenoemde samen met Merel Lamboo).

LEES OOK: FEEL THE FEAR… EN DOE HET DAN LEKKER TOCH!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *