Video: oefening in even helemaal niks doen (met Marnix)

Laatst kwam ik onderstaande filmpje tegen van Marnix Pauwels (op Twitter te vinden onder @marnixamsterdam). Zijn tweets vind ik altijd verfrissend en geven me vaak een andere kijk op dingen. Toen ik doorklikte op het filmpje (ik zat net een beetje te stressen, want ik had griep en ik moest tegelijkertijd nog een heleboel doen), werd ik zowaar even helemaal zen. De opdracht was kort, maar even simpel als verbluffend effectief. We mochten hem van Marnix doorplaatsen op stressedout.nl.

Doe je mee? Duurt een minuut en je bent zen. Gewoon niet nadenken, maar meedoen. Thanx Marnix.

 

Viktor en het vuur is het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt in kindertaal. Een sprookje door Sarah Van Wolputte, met een voorwoord van psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter.

'Vergeet de kinderen niet. Dit boek nodigt uit om op een creatieve en kindvriendelijke manier in dialoog te gaan.'
- Dirk De Wachter