Noodgedwongen valt het gezin stil, gaat terug naar de basis

Sarah Van Wolputte schrijft over haar ervaringen met stress, burn out en het (her)vinden van balans. Sarah is auteur van het boek ‘Viktor en het vuur, stress, burn out en balans in kindertaal van uitgeverij STRESSED OUT. Het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt op kinderniveau. Psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter schreef het voorwoord, omdat hij zich schaart achter het belang van dit boek.

De scholen zijn gesloten. De kinderen en ouders thuis zijn aangewezen op elkaar. Hier, en op vele andere plaatsen. Geen afleiding, geen samenhobby’s, geen drankjes op een terras. Eigenlijk is het opeens, noodgedwongen, het gezin op zijn puurst. Een hele uitdaging in tijden dat iedereen gewend was om altijd maar door te razen.

Stilvallen zal voor velen een uitdaging zijn

Stilvallen zal voor velen een uitdaging zijn, een uitnodiging om zaken anders te gaan bekijken ook. Het sociale isolement waar je ongewild in terecht komt, dat ken ik al uit de tijd van mijn burn out. Ik kwam in die tijd helemaal lange tijd helemaal niet buiten. Sociaal isolement: been there, done that.

We gaan noodgedwongen back to basic

De eerste tijd zal het misschien chaos zijn, maar als je toegeeft aan het zijn, dan kan er wellicht ook een vorm van rust over je komen. Geen rondgerij en gedoe. Geen drukte. Back to basic. Hangen in de tuin, samen spelletjes doen, bijpraten, samen een boek lezen om je kind uit te leggen hoe samen om te gaan met lastigheden. Geen idee wat ieders plan is. Wat ik wel weet is, dat het belangrijk is om de moraal goed te houden.

Challenging times, maar ook een kans om te beseffen wat het belangrijkste is in het leven

Het is iedereen de kans geven om stil te vallen. Challenging times, dat zéker. Maar ook een kans om te beseffen wat eigenlijk het allerbelangrijkste is in het leven. Je gezondheid en ieder die je lief hebt. Ik wens jullie alle kracht toe om deze periode goed door te komen.

Sarah Van Wolputte schreef het boek Viktor en het vuur, stress, burn out en balans in kindertaal van uitgeverij STRESSED OUT, een sprookje, en het allereerste kinderboek dat stress, burn out en balans uitlegt op kinderniveau en kinderen helpt om te gaan met de lastigheden van het leven. Psychiater Prof. Dr. Dirk De Wachter schreef het voorwoord, omdat hij zich schaart achter het belang van dit boek. Het boek kun je hier direct bestellen. Sarah is auteur en moeder van 3 kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *