STRESSED OUT, de podcast: De valkuil van quick fixes bij stress en burn out

Stress volledig vermijden is onmogelijk: het is een onderdeel van het leven. Maar het liefst zouden we stress volledig uit ons leven bannen. Bij stressedout.nl kunnen en zullen we nooit beloven dat je nooit meer stress ervaart: het zou simpelweg een leugen zijn. Stress volledig verbannen is ook nog eens onwenselijk. Stress heeft namelijk ook positieve en zelfs noodzakelijke aspecten. Maar goed met stress leren omgaan, dat leren we niet. En dat is nu juist zo belangrijk.

Vooral langdurige stress heeft negatieve gevolgen. Die negatieve gevolgen behandel je idealiter met inzichten die gebaseerd zijn op wetenschap, door iemand die ervoor heeft doorgeleerd (hieraan voldoet de Online Masterclass ‘Effectief omgaan met stress’ van stressedout.nl). En vooral: zoek professionele hulp ter ondersteuning. Quick fixes worden maar al te vaak beloofd, en zijn niet onschadelijk. Stress hanteren of burn out herstel doe je niet met wat ‘trucs’. ‘Bedrijven die je bijvoorbeeld beloven je binnen een maand uit je burn out te halen, moet je wantrouwen’, zegt psycholoog Roos Vader vandaag in de podcast.

Dit is een rebroadcast. De Online Masterclass waarover gesproken wordt en die ik zelf ontwikkel, is nog steeds in ontwikkeling. 😉

Waarom quick fixes (beloftes) voor stress link zijn? Je hoort het vandaag in STRESSED OUT, de podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *