Podcast #2: Hoogsensitief: schaamte of superpower?

HSP, oftewel: hoogsensitief zijn, hoe ga je ermee om? Ik was me er lang niet van bewust, dat ik een HSP was. Oftewel: een Highly Sensitive Person… 

Het was toch normaal dat je gevoelens van anderen overnam? En het was vast juist ábnormaal dat feestjes voor mij zo enorm uitputtend waren; bij smalltalk tussen mensen die elkaar alleen kenden via een ander ontstond bij mij terstond een mega energielek. Ik vond één op één diepgaand contact veel fijner. Maar waarom vond ik dan op een podium staan weer níet vermoeiend? En hoorde anderen niet de boodschappen tussen de regels door, die iemand níet zei? Was ik de enige die het supermoeilijk vond als anderen zich anders voordeden dan ze vanbinnen zijn? Ik voelde me anders. En schaamde me daarvoor. Totdat ik ontdekte dat het juist ook wel fijn was, hoogsensitief zijn…

Ben jij ook hoogsensitief? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! Laat ze hieronder achter in een reactie!

Dit en meer in deze podcast over HSP.

Meer lezen over dit onderwerp? Dat kan via deze link.
Mijn boek ‘NIETS’, over innerlijke rust, vind je via https://www.stressedout.nl/boeken/.

Maaike Helmer is oprichter van multimedia uitgeverij STRESSED OUT en auteur van ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (o.a. bekend uit Vrouw/Telegraaf, Grazia, Koffietijd en De Volkskrant). Binnenkort volgen e-courses en Masterclasses om zelf meer innerlijke rust in je leven te krijgen. Schrijf je in voor de Minder Stress Mail, dan weet jij belangrijke dingen als eerste, lees je unieke content én krijg je anti-stress tips. 

LEES OOK: ALS JE HOOGSENSITIEF BENT, HERKEN JE DEZE EIGENSCHAPPEN VAST EN ZEKER…

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis

Meer innerlijke rust krijgen?

NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Waardeer je de artikelen van stressedout.nl? Door je te abonneren met een vast bedrag per maand (dat kan al voor de prijs van een ijsje) of door éénmalig te doneren, zorg je ervoor dat stressedout.nl kan blijven bestaan.

Abonneer óf doneer: daarmee laat je je waardering zien.

BedragGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *