Raak jij overprikkeld door het nieuws?

Raak jij overprikkeld door het nieuws? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben er op dit moment last van, ziet Jolien. Ze legt uit hoe dat werkt. 

Gemiddeld zitten we een maand per jaar gekluisterd aan onze telefoon. En of we nu scrollen over social media, het nieuws volgen of (wetenschappelijke) artikelen lezen, dit is ontzettend veel schermtijd. Kan ons brein dit wel aan? Overprikkeling door teveel informatie kan wel degelijk zorgen voor extra stressklachten. Zeker als het gaat om wereldwijde problemen, kan de informatie impact hebben op je hele zenuwstelsel.

Onderschat niet de impact van programma’s met actualiteiten op je lichaam

Van oorsprong is ons brein in zijn basis niet gemaakt om zich zorgen te maken over dit soort enórme problemen. Wij zijn dan ook de enige wezens op aarde die intens betrokken kunnen zijn met mensen die we niet kennen. Tegelijkertijd zijn we wél in staat op groot niveau te reflecteren. En die combinatie doet een groot beroep op onze energie. Onderschat dus niet de impact van bijvoorbeeld programma’s die actualiteiten bespreken op je lichaam. Zorgen, meningen, heftige uitspraken die we voor waar aannemen, werken op bewust en onbewust niveau door.

Maak bewuste keuzes over wanneer en hoeveel

Moet ik dan helemaal geen nieuws meer kijken? Nee hoor, maar maak bewuste keuzes als het gaat om wanneer en hoeveel. Voel eens aan je lichaam of er verschil is op een avond dat je dit wel kijkt en op een avond dat je bewust iets ontspannends doet. Een bad nemen. Een boek lezen. Of een meditatie. Het kan niet anders dan dat je spieren zich dan makkelijker zullen overgeven aan de nachtrust. En die heb je juist zo nodig om een nieuwe dag weer aan te kunnen, want een goede nachtrust zorgt ervoor dat je ook overdag betere keuzes maakt. Erg belangrijk, willen we deze tijd met een heldere geest trotseren.

LEES OOK: DIT IS HOE TE LEVEN MET WAT HET LEVEN JE BRENGT…

Jolien Fiegel is coach voor moeders met stressklachten. Met Burnoutmommy.nl helpt ze moeders met burn out klachten. Expertise: angst. Op Instagram schrijft ze over haar eigen ervaring met burn out om zo het taboe te doorbreken. Ze ontwikkelde een programma dat zich specifiek richt op herstellen met een druk gezin. Momenteel werkt ze aan haar autobiografische boek over presteren, moederschap, verlies, angst en herstel.

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis
Meer innerlijke rust krijgen? ‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles’ (meer info HIER), van auteur Maaike Helmer, is een heel persoonlijk boek over het vinden van innerlijke rust. ‘Niets’ is o.a. bekend van Vrouw/Telegraaf, ELLE, JAN en Koffietijd. Het boek wordt ‘De Nederlandse Eten, Bidden, Beminnen’ genoemd .

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.

'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *