Ontspannen en rust: wat lazen we dit jaar?

Ontspannen en rust: belangrijke thema’s die ook afgelopen jaar bepaald niet onbesproken bleven. We zullen er dit jaar nog meer aandacht aan besteden. Maar: wat lazen we in 2018 het meest over ontspannen en rust?

Ontspannen tijdens een burn out: hoe doe je dat?

Ontspannen tijdens een burn out, kan dat eigenlijk wel? Goede vraag. We stellen namelijk nogal wat eisen aan ontspannen. En laten de regels der ontspannen nu even he-le-maal anders zijn op het moment dat je een burn out hebt… In dit artikel lees je hoe je het dan wel aanpakt…

Waarom ontspannen niet lukt als het eens kan

Oók een goede vraag: soms zijn alle voorwaarden er om te ontspannen – even uitgaande van dat je géén burn out hebt, in dit geval – en lukt het je toch niet om tot rust te komen. Hoe kan dat? En hoe zorg je er dan wel voor dat je ontspant? In dit artikel legt Krista dat haarfijn uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

LEES OOK: DE MEEST INSPIRERENDE INTERVIEWS VAN 2018? DIT ZIJN ZE: MET IONICA SMEETS, CYNTHIA SCHULTZ, ASHA TEN BROEKE, MAAIKE HARTJES!

Doe mij maar pyjama feestdagen

Ik schreef hem vlak voor de feestdagen, hij kwam echt uit mijn hart: dit artikel. Heerlijk, gewoon de feestdagen doorbrengen zoals ik dat het fijnst vind: in pyjama. Waarvan akte: het grootste deel van de dagen hingen wij hier gewoon in pyjama rond. Heel relaxed. Hier lees je het pleidooi voor de pyjama feestdagen. En uit de bijval van alle hoeken merkte ik dat meer mensen daar voor waren: volgend jaar voer ik hem dus officieel in, hahaha! Wat ook een onversneden classic blijft, is dit artikel: 13 manieren om te ontspannen. Elk jaar scoort hij weer goed. Hoe ontspan je als je bijvoorbeeld even geen geld wilt of kunt uitgeven? Daar zijn gelukkig best wat trucs voor. Ook dit artikel over hygge blijft het goed doen.

Dit is een ode aan meer lui durven zijn

Goed artikel van Roos Streumer! Ja, we moeten meer lui durven zijn. Het lijkt tegenwoordig wel alsof druk zijn of in elk geval in beslag geworden genomen door iets – desnoods je telefoon – het hoogst haalbare is. Wat als we dat omdraaien: als we wat vaker lui zijn? Wie weet halen we daar wel veel meer uit dan we denken. Wel eerder werd er op STRESSED OUT gepleit voor meer niets en voor minder overprikkeling en meer lummelen. Ik zelf ben er ook een buitengewoon groot pleitbezorger van. Niet voor niets schreef ik een boek over meer ‘niets’ in je leven.

NIETS, het boek is er!

Bij Roos’ artikel sluit dit artikel dan ook helemaal aan: het verschijnen van NIETS. Het was natuurlijk een beetje te verwachten, dat het aankondigen van de verschijning van NIETS (je vindt hem hier, en later ook het e-book, dat je hier vindt), een boek over het vinden van meer innerlijke rust, het goed zou doen. Ook omdat die al een tijd in de planning stond en ik mensen via social op de hoogte heb gehouden van het schrijfproces. Het boek gaat over mijn (Maaike) persoonlijke zoektocht naar meer innerlijke rust en hoe ik die vond in een eeuwenoude Japanse filosofie. Via een lange weg, dat wel: een pestverleden, een succesvolle internationale modellencarrière, een diabetescoma, journalistieke loopbaan en een burn out. Het mooie is: als ik het kan, kun jij het ook. Het mooiere: we verwachten er zo veel van en zoeken het in grote dingen, innerlijke rust, terwijl het eigenlijk voor het oprapen ligt. Wat het mooiste: je hóeft helemaal niet altijd gelukkig te zijn (dat eeuwig streven is namelijk een illusie en houdt geen rekening met de weerstand die het leven nu eenmaal kenmerkt), want daar word je júist ongelukkig van. Dit en meer inzichten vind je in NIETS. (Foto: Christian Widell/Unsplash)

LEES OOK: WAT WAREN DE MEEST SPRAAKMAKENDE ARTIKELEN VAN AFGELOPEN JAAR?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *