NIETS, boek trailer #2: waar het boek éigenlijk over gaat… [VIDEO]

Vorige week deelde ik de boektrailer van mijn boek NIETS met jullie. En nu is het tijd om wéér een trailer te delen, ditmaal licht ik een tipje op van de sluier van één van de kernboodschappen van het boek. Het boek gaat, uiteindelijk, over een oud Japans concept: ma. Maar wat is ma nou eigenlijk?

Ma betekent zoveel als ‘tussenruimte’, ‘pauze’, ‘interval’ of, heel vrij (en Westers!) vertaald: niets-iets. Het gaat ervan uit, dat wat wij als niets zien, wél iets kan bevatten. Denk de rust tussen twee akkoorden in muziek, de spanning die witruimte kan oproepen in een schilderij, de uitgewisselde blik van warmte tussen twee mensen.

Wat heeft dat te maken met innerlijke rust? Dat leg ik, vrij kort en summier samengevat, uit in onderstaande filmpje. Even een disclaimer: ik had hier verkoudheidsgriep én buikgriep achter de rug (ik had die maand echt enorme pech, haha), normaal ben ik iets frisser en fruitiger! Maar omdat ik precíes zei wat ik wilde zeggen, heb ik het maar zo gelaten. Dan maar een griephoofd. Onderstaande is een beetje een uitgeklede versie van het verhaal natuurlijk, voor het héle verhaal, moet je het boek lezen. Gelukkig zie je hieronder hoe je die kunt bestellen en anders: hier het boek, en hier het e-book. O, en hier kun je er nóg meer over lezen.

En ik heb nieuws: deze maand staat er een wáánzinnig groot artikel (maar liefst 6 hele pagina’s!) over mijn boek NIETS in magazine FLOW van deze maand (nr, 8, december 2018): ‘Op zoek naar niets’! Hoe gaaf is dat! Zo blij en trots! (Foto: Julia Caesar/Unsplash)

LEES OOK: HET BOEK IS ER!
EN…
DE TRAILER OVER HET VERHAAL: GEPEST, TOPMODEL, DIABETES COMA, JOURNALIST, BURN OUT, SPIRITUELE CRISIS… NIETS?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wil jij meer innerlijke rust? Het boek 'NIETS' is nu te koop!

Topmodel | Diabetes type 1 | Coma | Journalist | Burn out | Spirituele crisis.
‘NIETS, mijn zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles.


'Een mooi en eerlijk boek met een groot inzicht' – Roos Schlikker, schrijver

'Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft' - Eline van der Boog/elineschrijfthier.nl, HEBBAN-recensent

'Mooi, aangrijpend, kwetsbaar, intiem en moedig' - Saskia Smith, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *